ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Συμμετοχή του προέδρου του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης στη διευρυμένη συνεδρίαση διοικητικής επιτροπής της ΚΕΕΕ στον Βόλο

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Επιμελητηρίων της χώρας ολοκληρώθηκε στον Βόλο και με αφορμή τα εγκαίνια της Πανθεσσαλικής Πολυκλαδικής Έκθεσης, η διευρυμένη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης συμμετείχε σε αυτή  τη συνεδρίαση του κορυφαίου επιμελητηριακού οργάνου εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο του κ. Γιώργο Γιακουμάκη.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ,  Ιωάννης Μασούτης, μίλησε για τον ρόλο των Επιμελητηρίων και την αλληλοϋποστήριξη που πρέπει να υποδεικνύουν στις φυσικές καταστροφές, καθώς και την ανάγκη παροχής άμεσης βοήθειας. «Η ΚΕΕΕ το επόμενο χρονικό διάστημα θα συστήσει, με τη βοήθεια προέδρων των οποίων οι επιχειρήσεις σε τοπικό επίπεδο έχουν πληγεί και έχουν διαχειριστεί καταστάσεις κρίσης, μία επιτροπή έκτακτης ανάγκης ώστε οι επιχειρηματίες που έχουν πληγεί να έχουν άμεση αρωγή» δήλωσε. «Δεν είμαστε εμείς που θα παρέχουμε τα μέσα, όπως πυροσβεστικά οχήματα και προσωπικό, στην πολιτεία αλλά μπορούμε με την εμπειρία μας, να δώσουμε λύσεις όταν συμβεί η φυσική καταστροφή» πρόσθεσε ο κ. Μασούτης. «Και το κράτος από την πλευρά του θα πράξει τα δέοντα και θα είναι δίπλα στις επιχειρήσεις με παροχή κρατικής αρωγής» δήλωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος. 

«Αναμένουμε τη στήριξη καιτην αρωγή της Πολιτείας και τις αναγκαίες αποζημιώσεις για να ανακάμψουν οι επιχειρήσεις μας, οι οποίες έχουν πληγεί από μια σειρά από φυσικές διαδοχικές καταστροφές» σημείωσε στην ομιλία του, ένα χρόνο μετά την κακοκαιρία Daniel, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Ακολούθησε -νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου- ειδική εκδήλωση, παρουσία του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Τριαντόπουλου, στην οποία το Επιμελητήριο Μαγνησίας τίμησε τα περιφερειακά Επιμελητήρια και ιδιαίτερα την ΚΕΕΕ για τη συνεισφορά τους σε νερά, είδη πρώτης ανάγκης και χρηματοδοτική ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων και της κοινωνίας της Μαγνησίας, κατά τη διάρκεια των φυσικών καταστροφών.