ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τον υπερμαραθώνιο ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια

Σε κλίμα φιλικό και ενθουσιώδη, έλαβε χώρα σήμερα Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο Χανίων συνέντευξη τύπου για τον ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια.

Η δρομέας Ελένη Γαλεράκη, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού & Αθλητισμού Χανίων κύριο Στέλιο Μιχαηλάκη, εξήγησαν αναλυτικά το πρόγραμμα της διαδρομής και των στάσεων, καθώς και την σπουδαιότητα της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού. 

Μεγάλος αρωγός και συνδιοργανωτής του υπερμαραθωνίου είναι η Περιφέρεια Κρήτης.

Η Ελληνο-Βρετανή Ελένη Γαλεράκη έκανε μικρή αναφορά στην διαδρομή της ως δρομέας μέχρι σήμερα, και το κίνητρό της πίσω από αυτή την ενέργεια: ο πόνος ψυχής για τα θύματα της ασφάλτου και τις οικογένειες των, με ιδιαίτερη μνεία στο “μαύρο” καλοκαίρι που πέρασε.

Ο υπερμαραθώνιος έχει έναρξη το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 9:30 π.μ. στην Ιεράπετρα, και λήξη την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 18:00 στα Χανιά. Η Ελένη θα διανύσει και τους τέσσερις νομούς της Κρήτης σε 7 μέρες, τρέχοντας περίπου 42 χιλιόμετρα ημερησίως.  

Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 28/09

09.30 Εκδήλωση έναρξης στην Ιεράπετρα και εκκίνηση αγώνα. Τερματισμός ημέρας στον Άγιο Νικόλαο

Κυριακή 29/09

09.00 Εκκίνηση από Άγιο Νικόλαο και τερματισμός στα Μάλια

Δευτέρα 30/09

09.00 Εκκίνηση από Μάλια και τερματισμός στο Ηράκλειο – 18.00 Εκδήλωση ενημέρωσης

Τρίτη 01/10

09.00 Εκκίνηση από Ηράκλειο και τερματισμός στο Πέραμα

Τετάρτη 02/10

09.00 Εκκίνηση από Πέραμα και τερματισμός στο Ρέθυμνο – 18.00 Εκδήλωση ενημέρωσης

Πέμπτη 03/10

09.00 Εκκίνηση από Ρέθυμνο και τερματισμός στη Γεωργιούπολη

Παρασκευή 04/10

Εκκίνηση από Γεωργιούπολη και τερματισμός στα Χανιά – 18.00 Εκδήλωση τερματισμού δράσης

Καλούμε τους δρομείς, επαγγελματίες αθλητές, ερασιτέχνες και τον απλό κόσμο κάθε ηλικίας να τρέξει μαζί της για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ασφαλέστερους δρόμους. 

Στις μεγάλες εκδηλώσεις ενημέρωσης σε Ιεράπετρα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά θα γίνουν σημαντικές παρουσιάσεις για Θέματα Οδικής Ασφάλειας:

  1. Προστατεύουμε τον εαυτό μας – Τι μπορούμε να κάνουμε;

Φοράμε ζώνη ασφαλείας, κράνος, κτλ. Οδηγούμε με προσοχή, νηφάλιοι και ξεκούραστοι

  1. Προστατεύουμε τους άλλους – Τι μπορούμε να κάνουμε;

Σεβόμαστε τα όρια ταχύτητας, οδηγούμε χωρίς περισπασμούς, και διατηρούμε ασφαλή απόσταση από ποδηλάτες, δρομείς και πεζούς

  1. Μέριμνα για την Υποδομή

Είναι κρίσιμο να βελτιώσουμε τις οδικές μας υποδομές. Η τοποθέτηση περισσότερων φώτων, διαχωριστικών φραγμών, αναγωγών ταχύτητας και άλλων μέτρων ασφαλείας είναι απαραίτητη.

Δράσεις στις εκδηλώσεις:

  1. Θα διανεμηθούν αντανακλαστικά Βραχιόλια/Κορδέλες σε όσους συμμετέχουν, για να τα φορούν κατά το περπάτημα, το τρέξιμο, ή την ποδηλασία.
  2. Παροχή εκπαίδευσης στις πρώτες βοήθειες (ΚΑΡΠΑ, Χάιμλιχ, κλπ.) Συντονιζόμαστε με τις τοπικές αρχές για ομιλίες σχετικά με την οδική ασφάλεια.
  3. Διοργάνωση αιμοδοσίας μετά την λήξη της δράσης σε όλο το νησί

Σκοπός αυτής της ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ είναι να συνεχιστεί η δράση σε ετήσια βάση και να διασφαλιστεί η διαχρονική ταυτότητά της.  

Μικρό βιογραφικό και λίγα λόγια για την Ελένη

Η Ελένη Γαλεράκη κατάγεται από Κρήτη και Βρετανία. Πριν από 8 χρόνια αποφάσισε ότι ήθελε να γράψει μια διαφορετική ιστορία ζωής και ξεκίνησε ένα ταξίδι αυτοανακάλυψης αφού εγκατέλειψε τον επιχειρηματικό κόσμο μετά από 20 χρόνια πορείας.

Όσο ήταν στην Κρήτη βρήκε την ηρεμία και ανακάλυψε το τρέξιμο και το πάθος της να βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους και στη φύση. Όταν ήταν 39 ετών, η ζωή της έκανε μια ανατροπή 180 μοιρών και ένιωσε καλύτερα από ποτέ στη ζωή της. Παρόλο που ξεκίνησε να τρέχει μόλις πριν από λίγα χρόνια, είχε σημειώσει σημαντικές επιτυχίες στο βάθρο σε αγώνες αποστάσεων έως και 160km, μεταξύ άλλων και 3 παγκόσμια ρεκόρ. 

Το 2023 έτρεξε στον νομό Χανίων 250 χλμ σε 52 ώρες χωρίς ύπνο για να συγκεντρωθούν χρήματα για την νεοσύστατη Ομάδα Διάσωσης Χανίων. Όποτε έχει μια ιδέα που θέλει να διαδοθεί, πάντοτε σκέφτεται πώς μπορεί να εντάξει το τρέξιμο για την υλοποίησή της.  

Μαζί, μπορούμε να κάνουμε το #kalodromo μια διαχρονική πρωτοβουλία που θα συνεχίσει να ωφελεί την κοινότητά μας.

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, ακολουθήστε το Cretan Wild στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για όλες τις τελευταίες ενημερώσεις σχετικά με αυτήν την καμπάνια.

Ιστοσελίδα: https://cretanwild.gr
Instagram: https://instagram.com/cretanwild
Instagram: https://instagram.com/kalodromocrete
Facebook: https://www.facebook.com/cretanwild/
Facebook: https://www.facebook.com/kalodromo/
Youtube: https://www.youtube.com/@cretanwild

Για να παρακολουθείτε και για να κοινοποιήσετε την δράση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να κάνετε  tag @cretanwild @kalodromo και να χρησιμοποιήστε το hashtag #kalodromo.