ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Πρόσθετη χρηματοδότηση 700.000 ευρώ για τα σχολικά κτίρια του Μυλοποτάμου 

Θεσμική Συνάντηση Δημάρχου Μυλοποτάμου & Γιάννη Κεφαλογιάννη με τον Υπουργό Εσωτερικών

Σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε θεσμική συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Εσωτερικών ανάμεσα στον Δήμαρχο Μυλοποτάμου κ. Γιώργο Κλάδο και τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Στόχος της συνάντησης ήταν η διεκδίκηση πρόσθετης χρηματοδότησης για την κάλυψη επιτακτικών έκτακτων αναγκών που έχουν προκύψει σε σχολικές μονάδες του Δήμου Μυλοποτάμου.

Η συνάντηση κρίθηκε επιτακτική, καθώς πέρα από την ήδη εξασφαλισμένη από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης χρηματοδότηση 2.100.000 εκατ. ευρώ για την συντήρηση και αναβάθμιση στα σχολικά κτίρια της περιοχής, προέκυψαν πρόσθετες ανάγκες στο Γυμνάσιο του Περάματος που απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις για την ασφάλεια και τη σωστή λειτουργικότητά του. 

Με βάση τεκμηριωμένα στοιχεία από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Μυλοποτάμου τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο Ρεθεμνιώτης Βουλευτής ανέδειξαν το πρόβλημα και την σημασία της άμεσης εξασφάλισης πρόσθετων πόρων, επισημαίνοντας τις απαραίτητες επείγουσες προς χρηματοδότηση ενέργειες για την αποκατάσταση των κτιριακών υποδομών.

Από τη μεριά του, ανταποκρινόμενος θετικά στο αίτημα, ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Λιβάνιος, προχώρησε σε υπερδέσμευση συνολικού ύψους 700.000 ευρώ, η οποία θα ενταχθεί ως συμπληρωματική σύμβαση στο ήδη ενταγμένο έργο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». 

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου Εσωτερικών και ευχαρίστησε θερμά τόσο τον κ. Λιβάνιο όσο και τον κ. Κεφαλογιάννη για την ενεργό υποστήριξή τους, τονίζοντας πως θα συνεχιστεί η προσπάθεια ανάπτυξης και βελτίωσης των εκπαιδευτικών υποδομών του Δήμου, διασφαλίζοντας την πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικές υποδομές για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της περιοχής.