ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Επιμελητήριο Ρεθύμνης: Πρόσκληση για συμμετοχή με επιδότηση σε B2B συναντήσεις στο Μόναχο

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης υλοποιεί το έργο MESA στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος AGRIP MULTI-2023 IM SUSTAINABLE, το οποίο στοχεύει στην προώθηση Κρητικών τυπικών και παραδοσιακών προϊόντων καθώς και μεθόδων παραγωγής αυτών, στην Γερμανική αγορά.

Πιο συγκεκριμένα αφορά τα εξής προϊόντα: 

  • Τυριά και γαλακτοκομικά προϊόντα,
  • Κρασιά, μπύρες, οινοπνευματώδη και ξύδι,
  • Ελαιόλαδο,
  • Δημητριακά και παράγωγα (ψωμί, αρτοσκευάσματα, παξιμάδι, ζυμαρικά, αλεύρι κ.λ.π.),
  • Προϊόντα με βάση το κρέας,
  • Φρούτα και λαχανικά νωπά ή παρασκευασμένα.

Για την προώθηση των παραπάνω προϊόντων, κατά προτίμηση βιολογικά ή με ένδειξη ΠΟΠ/ΠΓΕ, το Επιμελητήριο Ρεθύμνης διοργανώνει Β2Β συναντήσεις μεταξύ Κρητικών και Γερμανικών επιχειρήσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Μόναχο της Γερμανίας, στις 21 Νοεμβρίου 2024.

Στις συναντήσεις θα λάβουν μέρος 8 επιχειρήσεις πωλητές από την Κρήτη και 50 επιχειρήσεις αγοραστές από τη Γερμανία.    

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, προσφέρει, στους 8 εκπροσώπους Κρητικών επιχειρήσεων που θα θελήσουν να συμμετάσχουν στις συναντήσεις, επιχορήγηση 80% των δαπανών συμμετοχής τους που αφορούν:

  1. Αεροπορικά εισιτήρια για την μετάβαση από το Ηράκλειο στο Μόναχο, με αναχώρηση στις 20 Νοεμβρίου 2024 και επιστροφή στις 22 Νοεμβρίου 2024.
  2. Διαμονή σε ξενοδοχείο τριών αστέρων για 2 διανυκτερεύσεις σε μονόκλινο δωμάτιο. 
  3. Μεταφορά δειγμάτων προϊόντων στο Μόναχο.

Για τη συμμετοχή τους στις συναντήσεις, οι υποψήφιες επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλουν στο Επιμελητήριο Ρεθύμνης, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024, αίτηση συμμετοχής σε ειδικό έντυπο το οποίο παρέχεται από το Επιμελητήριο.  

Σε περίπτωση επιλογής τους, θα πρέπει εντός δύο ημερών από τη γνωστοποίηση, επί ποινή απόρριψης, να καταθέσουν σε λογαριασμό του Επιμελητηρίου, το ποσό που αφορά στο ποσοστό συμμετοχής τους.

Σε περίπτωση ακύρωσης για οποιοδήποτε λόγο της συμμετοχής μετά την έκδοση των αεροπορικών εισιτηρίων ή/και την πληρωμή του ξενοδοχείου, από το ανωτέρω ποσό θα παρακρατηθεί το αντίτιμο για την αντίστοιχη δαπάνη.

Η επιλογή των συμμετεχόντων εναπόκειται στην ελεύθερη κρίση του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης 

Για περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, Εμμ. Πορτάλιου 23, 2ος όροφος και στο τηλέφωνο 2831022214, κος Καλαϊτζάκης Ιωάννης, email eanep@otenet.gr.