ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ρεθύμνης με εκπροσώπους του Δ.Σ. του Πολεμικού Μουσείου

Ο Δήμαρχος Ρεθυμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης δέχθηκε σήμερα εθιμοτυπική επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Πολεμικού Μουσείου, Αντιπτέραρχο ε.α. Κωνσταντίνο Καραμεσίνη και τον Β’ Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Πολεμικού Μουσείου, Αντιστράτηγο ε.α. Ιωάννη Τζουνάκο.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθυντής του Παραρτήματος Ρεθύμνου του Πολεμικού Μουσείου που λειτουργεί στο Χρωμοναστήρι, Ταγματάρχης Πεζικού Ιωάννης Πολυβιανάκης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χρωμοναστηρίου κ. Νίκος Δεληγιαννάκης.

Η συνάντηση αυτή έγινε στο πλαίσιο της επίσημης αναβάθμισης του Πολεμικού Μουσείου Χρωμοναστηρίου που λειτουργεί πλέον ως παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ο κ. Δήμαρχος είχε την πρώτη επίσημη συνεργασία με την διοίκηση του μουσείου.

  «Το Παράρτημα Ρεθύμνου του Πολεμικού Μουσείου είναι ένα κόσμημα για τον τόπο μας» είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, ο οποίος τόνισε, ότι «η λειτουργία του περιποιεί τιμή σε εκείνους που εργάστηκαν για την ίδρυση και την λειτουργία του, όπως είναι το παλιό Κοινοτικό Συμβούλιο του Χρωμοναστηρίου και ο Πρόεδρος του Γιάννης Τζαγκαράκης και ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Μανούσος Παραγιουδάκης αλλά και όσοι στήριξαν δυναμικά την λειτουργία του όπως είναι ο Στρατηγός ε.α. Φράγκος Φραγκούλης, τον οποίο ο Δήμος Ρεθύμνης τίμησε ανακηρύσσοντας τον Επίτιμο Δημότη για την συμβολή του στην αναβάθμιση του Πολεμικού Μουσείου στο Χρωμοναστήρι αλλά και του στρατοπέδου του Ρεθύμνου».

  Επίσης, ο κ. Μαρινάκης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου πως η αγαστή και παραγωγική συνεργασία μεταξύ Δήμου Ρεθύμνης και Πολεμικού Μουσείου  θα συνεχιστεί απρόσκοπτα σε όλα τα επίπεδα που το δημοτικό σύστημα δύναται  να συμβάλει στην ομαλή λειτουργία του παραρτήματος στο Χρωμοναστήρι, όπως έκανε μέχρι σήμερα αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα της δομής και την ιδιαίτερη προσφορά της στην τοπική κοινωνία και στον τόπο μας.

 Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή συμβολικών δώρων.