ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Δήμος Ρεθύμνου: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι τριήμερες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού!

Πραγματοποιήθηκαν για άλλη μια χρονιά με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ο Δήμος Ρεθύμνης μέσω του Τμήματος Τουρισμού και σε συνεργασία με το Σύλλογο Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού. Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού γιορτάζεται στις 27 Σεπτεμβρίου κάθε έτους από το 1980. Αυτή η ημερομηνία επιλέχθηκε για να συμπέσει με ένα σημαντικό ορόσημο στον παγκόσμιο τουρισμό: την επέτειο της υιοθέτησης του Καταστατικού του ΟΗΕ για τον Τουρισμό στις 27 Σεπτεμβρίου 1970.

Οι εκδηλώσεις ήταν τριήμερες (26 – 29 Σεπτεμβρίου) και σπονδυλωτές. Στην κύρια εκδήλωση στις 27 Σεπτεμβρίου που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου τιμήθηκαν για άλλη μια χρονιά οι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες της πόλης μας που κάποιοι από αυτούς επισκέπτονται το Ρέθυμνο για πάνω από μια φορά ετήσια και μέχρι και 70 φορές στο σύνολο. Στους repeaters όπως ονομάζονται στη γλώσσα του τουρισμού, απονεμήθηκε το βραβείο φιλίας μαζί με ένα αναμνηστικό με αναπαράσταση από τις ιδιαίτερες πόρτες του Ρεθύμνου και μια πάνινη οικολογική τσάντα πλάτης με το λογότυπο της πόλης.

Σύμφωνα με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού Δήμου Ρεθύμνης κ. Κωνσταντίνο Γασπαράκη, “Η βράβευση αυτή είναι ένας τρόπος έκφρασης ευγνωμοσύνης και εκτίμησης των ανθρώπων αυτών που λειτουργούν σαν πρεσβευτές της πόλης και συμβάλουν στο πολύτιμο για την πόλη τουριστικό κεφάλαιο, ενώ όπως δήλωσαν και οι ίδιοι θα επιστρέψουν και του χρόνου στον αγαπημένο τους τόπο διακοπών με τις οικογένειες τους και πιθανόν τους φίλους τους. Αυτός ο τρόπος διαφήμισης “από στόμα σε στόμα” με τους ίδιους να μιλούν και να διαδίδουν τις εμπειρίες που είχαν από την παραμονή τους στον τόπο μας αποτελεί μια από τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές marketing.”

Την ίδια μέρα οι βραβευθέντες είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εμπειρίες που προσέφεραν τοπικοί επιχειρηματίες του Ρεθύμνου, όπως το κόκκινο τραινάκι για το γύρο της πόλης και το πειρατικό καράβι για ένα απογευματινό περίπλου της πόλης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι αρχών και φορέων καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ρεθύμνης.

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου (1η ημέρα των εκδηλώσεων) πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Πλατανιά ανοικτή εκδήλωση με την συμμετοχή τουριστών που ήρθαν σε επαφή με την κρητική μουσική παράδοση και γαστρονομία.

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, όσοι από τους βραβευμένους το επιθυμούσαν επισκέφθηκαν το Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας και την Έκθεση του Πάμπλο Πικάσο “Η Χαρά της Ζωής”, με λεωφορείο που διέθεσαν δωρεάν τα ΚΤΕΛ για το σκοπό αυτό και με τη συνοδεία του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού Δήμου Ρεθύμνης, κ. Κωνσταντίνου Γασπαράκη.

Όλοι έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις και στις εμπειρίες και ανυπομονούν να επιστρέψουν και του χρόνου για ακόμη περισσότερες.

Ο Δήμος Ρεθύμνης και ο Σύλλογος Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση των τριών αυτών εκδηλώσεων και πιο συγκεκριμένα την Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ρεθύμνου “ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ” και την κα. Άργη Περάκη για την ενεργό συμμετοχή στην διοργάνωση, το Σύλλογο Παραδοσιακών Ερασιτεχνών Αλιέων Ν. Ρεθύμνης για το καλωσόρισμα με θαλασσινά στους επαναλαμβανόμενους πελάτες, το «Rethymno Train Tour” για τη δωρεάν βόλτα στους επισκέπτες της πόλης, την εταιρεία “DOLPHIN Cruises” για τη δωρεάν βόλτα με το “Πειρατικό” στους επαναλαμβανόμενους πελάτες. Τα ξενοδοχεία Theartemis Palace, Minos Mare, Nefeli Hotel και Kathrin Beach Hotel για την προσφορά εδεσμάτων για τον εορτασμό της Π.Η.Τ.

Επίσης ευχαριστούν το ΚΤΕΛ Ρεθύμνης – Χανίων για την μετακίνηση των βραβευθέντων στην Ελεύθερνα, το Μουσικοχορευτικό Σύλλογο «ΑΡΚΑΔΙ» για την μουσική πλαισίωση της εκδήλωσης του Πλατανιά και τη συμμετοχή στην βράβευση με δυο από τα μέλη της ομάδας τους, τον Σύνδεσμο Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Ν. Ρεθύμνης (R.A.T.T.A), τους μουσικούς Λευτέρη Τζαγκαράκη, Απόστολο Ιλέρη, Ηλία Κατσαβίδη, Ελένη Δραμιτινού και Ντίνα Τσιμπίδη καθώς και την Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου για την μουσική πλαισίωση των εκδηλώσεων.