ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Συνεχίζεται το σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Λεωφόρο Κουντουριώτη!

Αντιμέτωποι με ατελείωτες καθυστερήσεις βρίσκονται καθημερινά οι οδηγοί που κινούνται στη Λεωφόρο Κουντουριώτη στο Ρέθυμνο. Η κυκλοφορία στην κεντρική αυτή οδική αρτηρία της πόλης συχνά μπλοκάρει, κυρίως λόγω παράνομων στάσεων και φορτοεκφορτώσεων στη δεξιά λωρίδα, που μετατρέπουν τον δρόμο από διπλής κυκλοφορίας σε μονής.

Αποτέλεσμα αυτού είναι οι ουρές οχημάτων και η μεγάλη αναμονή, με τους οδηγούς να οργίζονται καθώς για λίγες εκατοντάδες μέτρα κάνουν απίστευτα μεγάλο χρόνο.

Τα σταθμευμένα αυτοκίνητα στην μία πλευρά του δρόμου, όλοι το ξέρουν, «ακυρώνει» τη μία λωρίδα. Σε μια πόλη με δύο δρόμους όλους κι όλους, δεν είναι δυνατόν αυτό να συνεχίζεται. Η έλλειψη αστυνόμευσης επιδεινώνει την κατάσταση, καθώς η Τροχαία σπανίως επεμβαίνει για να βεβαιώσει παραβάσεις, παρά το ότι το πρόβλημα είναι χρόνια γνωστό. Οι τοπικές αρχές παραδέχονται ότι, παρά τις προσπάθειες για τη δημιουργία συστημάτων ελεγχόμενης στάθμευσης και χώρων φορτοεκφόρτωσης, η αδυναμία εφαρμογής των κανονισμών οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού.

Ο αρμόδιος για την κυκλοφορία αντιδήμαρχος, Στέλιος Ξεζωνάκης, έχει δηλώσει ότι το πρόβλημα εντείνεται τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν αυξάνεται η κίνηση λόγω τουρισμού, και ότι χωρίς δημοτική αστυνομία και επαρκή παρουσία της ΕΛΑΣ, η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη.

Παράλληλα, προτάσεις για την τοποθέτηση διαχωριστικών κολωνακίων στη μέση της λεωφόρου απορρίφθηκαν από τον δήμαρχο, Γιώργο Μαρινάκη, με το σκεπτικό ότι αυτό θα εμπόδιζε άλλες δραστηριότητες, όπως οι …παρελάσεις(!!).

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης καλούνται να οπλιστούν με υπομονή, ενώ οι τοπικές αρχές θα πρέπει να αναλάβουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ δράση για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας.