ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Επαναπροκήρυξη δύο θέσεων Συντονιστών Διευθυντών Παθολογίας και Χειρουργικής στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Εν αναμονή της έκτακτης ειδικής προκήρυξης για 6 θέσεις ιατρών

Στην δημοσίευση της επαναληπτικής προκήρυξης για δύο (2) θέσεις Συντονιστών Διευθυντών, στις ειδικότητες Εσωτερικής Παθολογίας και Χειρουργικής, οι οποίες παρέμειναν κενές κατά το 2023, προχώρησε την Τετάρτη ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου, κ. Νίκος Μαλλιαρός.

Συγκεκριμένα οι θέσεις που προκηρύσσονται είναι οι εξής:

  1. Μία (1) θέση ειδικευμένου ιατρού κλάδου ΕΣΥ με ειδικότητα Εσωτερικής Παθολογίας, στο βαθμό του Συντονιστή Διευθυντή, για το Παθολογικό Τμήμα του νοσοκομείου.
  2. Μία (1) θέση ειδικευμένου ιατρού κλάδου ΕΣΥ με ειδικότητα Χειρουργικής, στο βαθμό του Συντονιστή Διευθυντή, για το Χειρουργικό Τμήμα του νοσοκομείου.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, εντός Οκτωβρίου, αναμένεται ειδική προκήρυξη για την κάλυψη επειγουσών και εκτάκτων αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των άγονων νοσοκομείων τύπου Α’. Η συγκεκριμένη προκήρυξη, που προετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας, θα περιλαμβάνει συνολικά για το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου έξι (6) θέσεις ιατρών, κατανεμημένες ως εξής:

  • Δύο (2) θέσεις για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).
  • Δύο (2) θέσεις παθολόγων.
  • Μία (1) θέση για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
  • Μία (1) θέση ογκολόγου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μαλλιαρός, η διαδικασία αυτή είναι ανεξάρτητη από τη μεγάλη προκήρυξη ιατρικού προσωπικού που αναμένεται προς το τέλος του έτους, και στοχεύει στην άμεση ενίσχυση των βασικών τμημάτων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως η πλήρωση των εν λόγω θέσεων θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται προς τους πολίτες του Ρεθύμνου.