ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Με την υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνης πραγματοποιήθηκε ο αγώνας δρόμου «Amira Run Experience»

Με την υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνης πραγματοποιήθηκε ο αγώνας δρόμου «Amira Run Experience» την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2024.

Ο αγώνας διοργανώθηκε για δεύτερη διαδοχική χρονιά από το ξενοδοχείο «ΑMIRA Luxury Resort & Spa» στον Αδελιανό Κάμπο που αποτέλεσε το σημείο εκκίνησης και τερματισμού των δρομέων, οι συμμετοχές των οποίων σε άνδρες και γυναίκες ξεπέρασαν τις 200.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλάμβανε τις αποστάσεις 21, 10 και 5 χιλιομέτρων με τους αθλητές και τις αθλήτριες να διαχωρίζονται σε ηλικιακές κατηγορίες.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, παρευρέθηκε στην διεξαγωγή των αγώνων και συμμετείχε στην απονομή των επάθλων. Με την ευκαιρία της διοργάνωσης αυτής, δήλωσε τα εξής: «Ο μαζικός αθλητισμός αποτελεί μια πολύ σημαντική διέξοδο στη ζωή μας, η οποία είναι γεμάτη από άγχος και πίεση και θα πρέπει να στρέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση και τα παιδιά μας. Τέτοιες πρωτοβουλίες και δραστηριότητες συμβάλλουν στην καλή υγεία και στην ευεξία και παράλληλα προάγουν την κουλτούρα του Δήμου μας στους τομείς του αθλητισμού, του πολιτισμού και του τουρισμού. Ασφαλώς αξίζουν συγχαρητηρίων οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «ΑMIRA Luxury Resort & Spa»  για την εξαιρετική διοργάνωση και την φιλοξενία που παρείχαν. Συγχαίρουμε επίσης τους οι εθελοντές και φυσικά τις αθλήτριες και τους αθλητές που έλαβαν μέρος στους αγώνες, εκπροσωπώντας όλη την Κρήτη».

Ο αγώνας «Amira Run Experience» έγινε με δαπάνες του ξενοδοχείου και όλα τα έσοδα από τις εισφορές συμμετοχής μαζί με ένα σημαντικό ποσό που θα διαθέσουν οι ιδιοκτήτες της μονάδας, θα προσφερθούν για την ενίσχυση ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος, όπως έγινε και πέρσι.

  Μεταξύ των δρομέων ήταν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Λαχνιδάκης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ. Κωνσταντίνος Γασπαράκης οι οποίοι μάλιστα τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του αγώνα των 21 χιλιομέτρων στις κατηγορίες κάτω των 60 και κάτω των 40 ετών αντιστοίχως.

  Τους αγώνες παρακολούθησαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Νίκος Προβιάς, οΑντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Ποιότητας Ζωής κ. Στέλιος Σπανουδάκης και ο Χωρικός Αντιδήμαρχος των Δημοτικών Ενοτήτων Νικηφόρου Φωκά και Λαππαίων κ. Δημήτρης Λελεδάκης.