ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνεργασία Δήμου Ρεθύμνης με ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ για τη διενέργεια επιστημονικού διαγνωστικού ελέγχου επικινδυνότητας δέντρων του Δήμου

Την επιστημονική συνδρομή  του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, ζήτησε ο Δήμος Ρεθύμνης προκειμένου να γίνει ασφαλής εκτίμηση της επικινδυνότητας δέντρων της πόλης μας.

Ειδικότερα την π.  Τετάρτη 9 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία μετείχαν  ο προσκεκλημένος από το Δήμο Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας ΕΛΜΕΠΑ Δρ. Παναγιώτης Νεκτάριος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πρασίνου, Εθελοντισμού & Διαχείρισης αδέσποτων ζώων κ. Γιώργης Παπαδόσηφος, η Δ/ντρια  Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Νικολέτα Γκολφινοπούλου και τα στελέχη της Υπηρεσίας Πρασίνου κ. Αλαμάνου Γεωργία και κ. Γαλανομάτης Μανώλης.

Σε πρώτη φάση έγινε επιτόπια αυτοψία σε δέντρα εντός του Δημοτικού Κήπου, στο Φρούριο της Φορτέτζας και σε κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους στο κέντρο της πόλης.

 Στη συνέχεια, θα επιδιωχθεί  ο περαιτέρω επιστημονικός ειδικός διαγνωστικός έλεγχος με σύγχρονες μεθόδους για αξιολόγηση της επικινδυνότητας και βιωσιμότητας ορισμένων δέντρων του Δήμου μας, κατόπιν υπόδειξης της Υπηρεσίας Πρασίνου.  

Στόχος είναι η ανάληψη των απαιτούμενων διαδικασιών για την διασφάλιση της ευρωστίας των δέντρων αλλά και της ασφάλειας των πολιτών.