ΑΠΟΨΕΙΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΡΗΓΙΝΙΩΤΗΣ

Τα Τέμπη ως έκφραση της λαϊκής οργής

Από όλα τα εγκλήματα του πολιτικού συστήματος εις βάρος του ελληνικού λαού, εκείνο που προκαλεί περισσότερο τη λαϊκή αγανάκτηση είναι η πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών.

Η εγκληματική αδιαφορία, όχι μίας, αλλά πολλών κυβερνήσεων, έδειξε σε όλους πόσο ασήμαντη θεωρούν την ανθρώπινη ζωή οι διεφθαρμένες πολιτικές συναθροίσεις που εναλλάσσονται στην εξουσία.

Το ότι χάθηκαν νέοι άνθρωποι – φοιτητές – μας έκανε όλους να νιώσουμε ότι δολοφονείται το μέλλον μας (το μέλλον της πατρίδας μας και του κόσμου) μπροστά στα μάτια μας! Και ο πόνος των γονιών που θάβουν τα αδικοσκοτωμένα παιδιά τους ξεσκίζει τα σωθικά όλων, καθώς, όχι μόνο συμμεριζόμαστε ως συνάνθρωποι το ανείπωτο πένθος τους, μα και ζωντανεύει στη φαντασία μας ο χειρότερος εφιάλτης κάθε γονιού: πως στη θέση τους θα μπορούσαν να βρίσκονται τα παιδιά μας!

Τέλος, η συγκάλυψη του εγκλήματος από την υποτιθέμενη εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που δεν απέδωσε ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Έτσι, αρκεί η παραμικρή αναφορά στα Τέμπη για να ξεσπάσει σαν ηφαίστειο η οργή κάθε Έλληνα. Ο δε αγώνας της Μαρίας Καρυστιανού – προπαντός – και του Παύλου Ασλανίδη για δικαιοσύνη τούς έχει αναγάγει (δικαίως) σε σύγχρονους ήρωες, σε σύμβολα των απλών ανθρώπων που αγωνίζονται, με μοναδικό όπλο την πονεμένη ψυχή τους, ενάντια στο πανίσχυρο και πλήρως διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και σε όλες τις προεκτάσεις του.

Θα παρακαλέσω όμως να συλλογιστούμε δύο στοιχεία, που νομίζω πως δεν τα έχουμε συνειδητοποιήσει όσο θα έπρεπε.

Πρώτον, ότι η οργή που ξεσπά για τα Τέμπη στην πραγματικότητα έχει συσσωρευτεί στις ψυχές των ανθρώπων για όλα τα αδιανόητα εγκλήματα που διέπραξαν και διαπράττουν αδιάκοπα οι ελληνικές κυβερνήσεις εις βάρος κάθε πολίτη και κάθε οικογένειας αυτού του τόπου, μέχρι και των αγέννητων ακόμη, μελλοντικών παιδιών!

Αδιανόητο έγκλημα είναι η  εξαθλίωση των ανθρώπων και των οικογενειών (αυτό που αποκαλούμε σήμερα «φτωχοποίηση») με την οικονομική κρίση, τα μνημόνια, την υπαγωγή στο ΔΝΤ, την καταστροφή όλων των τομέων της ελληνικής οικονομίας!

Αδιανόητο έγκλημα είναι η διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με την ολοσχερή κατάρρευση των νοσοκομείων, την έλλειψη φαρμάκων, την εξουθένωση των γιατρών, την καταδίκη αμέτρητων ασθενών σε οδύνη ή θάνατο.

Αδιανόητο έγκλημα είναι η εγκατάλειψη των Ελλήνων δανειοληπτών στις ορέξεις των σύγχρονων τοκογλύφων, που αρπάζουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους με την ανοχή (αν όχι τις ευλογίες) της κυβέρνησης!

Αδιανόητο έγκλημα είναι ηεγκατάλειψη της ελληνικής νεολαίας χωρίς αξίες, χωρίς ρίζες και πίστη, χωρίς ελπίδα, να βρίσκει παρηγοριά στις οθόνες του κινητού της και τελικά να παρασύρεται σε έναν κυκεώνα βίας που δεν μετριέται!

Αδιανόητο έγκλημα είναι η διαρκής οπισθοδρόμηση στα ελληνοτουρκικά, στο σκοπιανό, στις ελληνοαλβανικές σχέσεις και σε όλα τα θέματα που αφορούν στην ακεραιότητα της πατρίδας μας και στη διατήρηση των αυτονόητων και πανάρχαιων δικαιωμάτων της χώρας μας (τα οποία θα χάσουμε τελικά) σε στεριά και θάλασσα!

Για να μη μακρηγορώ, αδιανόητο έγκλημα συνιστά σχεδόν κάθε πράξη των πολιτικών που μας κυβερνούν, εδώ και δεκαετίες, λυμαίνονται την πατρίδα μας, λαφυραγωγούν τις ζωές μας, μας εξορίζουν από τη χώρα μας και υπηρετούν τα συμφέροντα ξένων κέντρων παγκόσμιας εξουσίας και αποφάσεων!

Όλα αυτά έχουν μετατρέψει τις ψυχές μας σε καμίνι που βράζει και τα Τέμπη είναι ο κρατήρας του ηφαιστείου που κάνει αυτή τη λάβα να ξεχειλίσει.

Το δεύτερο σημείο είναι το τι τελικά κάνουμε για όλ’ αυτά. Πρόσεξέ το πολύ, σε παρακαλώ, πολύ, αδελφέ και αδελφή μου, αυτό το σημείο.

Κάνουμε πορείες, διαδηλώσεις, συναυλίες, απεργίες, μπλόκα στους δρόμους, αγανακτισμένες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά το κατεστημένο δεν τα φοβάται αυτά! Δεν το απειλούν, δεν το ρίχνουν.

Όσο συνεχίζεις να ψηφίζεις τα κόμματα που κατέστρεψαν την πατρίδα μας ή να μην πηγαίνεις να ψηφίσεις καθόλου επειδή είσαι απογοητευμένος και προδομένος, εκείνοι τρίβουν τα χέρια τους και γελούν. Αν θέλεις να τους πονέσεις, να τους απειλήσεις και τελικά να τους ρίξεις και να πάρεις πίσω τη ζωή σου και τη ζωή των παιδιών σου, ψήφισε σωστά!

Μην πέφτεις στην παγίδα πως είναι «όλα στημένα», πως η ψήφος σου είναι χαμένη, πως τελικά η κάλπη θα βγάλει το αποτέλεσμα που θέλουν εκείνοι, οι εχθροί σου και οι τύραννοί σου! Η ψήφος σου είναι το όπλο σου. Αν λοιπόν θέλεις να τους ταρακουνήσεις, ένα έχω να σου πω: συσπειρώσου από τώρα σε έναν πολιτικό φορέα που σου εμπνέει εμπιστοσύνη (για να ξέρουν τι να περιμένουν και ν’ αρχίσουν να τρέμουν!) και, όταν γίνουν οι εθνικές εκλογές, κάνε τον κυβέρνηση. Θα εκπλαγείς από τον σεισμό που θα προκαλέσει μια τέτοια κίνησή σου. Αυτή θα είναι η πραγματική πίεση προς τους εχθρούς σου. Και θ’ αρχίσει ν’ αλλάζει τα πράγματα από τώρα. Όλα τα άλλα δεν τα φοβούνται.

Ξέρεις ποιον πολιτικό φορέα επέλεξα εγώ, που μοιράζομαι μαζί σου αυτές τις γραμμές: τη ΝΙΚΗ. Για να καταλάβεις, θυμήσου με πόσο μένος την πολέμησαν πριν τις εκλογές του 2023 και σκέψου πόσο συντονισμένα προσπαθούν να τη φιμώσουν ακόμη και σήμερα, για να μην ακούσεις τη φωνή της και αναστηθεί η ψυχή σου.

Γι’ αυτό, ψάξε. Το έχω ξαναγράψει, και αυτό θα γράφω διαρκώς. Απλώς ψάξε. Διάβασε τι προτείνει, άκου τι λέει στη Βουλή, και μίλα μαζί της: γράψε της τους φόβους και τις αμφιβολίες σου και στείλε μήνυμα στην ιστοσελίδα της: https://nikh.gr/https://www.youtube.com/c/NIKH-Greece.

Ρώτα: τι θα κάνετε αν εκλεγείτε; Θα παραμείνετε έντιμοι και αδιάφθοροι; Θα αντέξετε την πίεση από τα διεφθαρμένα κυκλώματα που θα θέλουν να σας συντρίψουν;

Ρώτα, άκου και θα πάρεις απαντήσεις. Κι αν οι απαντήσεις αυτές δεν κάνουν την καρδιά σου να φτερουγίσει, μπορείς να γυρίσεις στην απελπισία σου, βέβαιος ότι «δεν μπορεί ν’ αλλάξει τίποτα». Αν όμως την ακούσεις να φτερουγίζει, τότε αρχίζουν τα δύσκολα: ο αγώνας για να τους ρίξουμε. Πόσο πολύ το θέλεις πραγματικά; Αντέχεις;

Κάνουμε το σταυρό μας κι αντέχουμε.

Ευχαριστώ όλα τα ΜΜΕ που θα δημοσιεύσουν αυτό το άρθρο – προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στον αγώνα του λαού μας κατά της τυραννίας.

Θεόδωρος Ι. Ρηγινιώτης
Πολιτευτής της ΝΙΚΗΣ στο Ρέθυμνο
Υπεύθυνος της Θεματικής Ομάδας Πολιτισμού της ΝΙΚΗΣ