ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Ο σημαντικός ρόλος του Δήμου Ρεθύμνης στην πανδαισία της SOCCA

Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει ο Δήμος Ρεθύμνης στη διεξαγωγή του SOCCA Champions League (17-20 Οκτωβρίου) και του SOCCA Aegean Cup (21-22 Οκτωβρίου).

Πέραν της αιγίδας του ο Δήμος Ρεθύμνης παρέχει την αμέριστη υποστήριξη του, τόσο ηθικά όσο και υλικά όντας συμπαίκτης της Διεθνούς Ομοσπονδίας και αγκαλιάζοντας από την πρώτη στιγμή τις δυο διοργανώσεις του μίνι ποδοσφαίρου.

Το Ρέθυμνο έχει εξελιχθεί σε εν δυνάμει πρωτεύουσα του αθλήματος, καθώς αυτές τις ημέρες φιλοξενεί για τρίτη φορά ένα τέτοιο ποδοσφαιρικό φεστιβάλ.

  Η Ιστορία άρχισε να γράφεται το 2013 με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών ομάδων, ενώ η δεύτερη πράξη αυτού του έργου ανέβηκε στη σκηνή το 2019 με το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τώρα η σκυτάλη πέρασε στο SOCCA Champions League στο οποίο συμμετέχουν 68 ομάδες από 23 χώρες, 50 πόλεις και τέσσερις ηπείρους, σε μια ατμόσφαιρα ατέρμονης φαντασμαγορικής πανδαισίας.

  Ο Δήμος Ρεθύμνης στάθηκε από την πρώτη στιγμή αρωγός και υποστηρικτής της Διεθνούς Ομοσπονδίας παρέχοντας τα απαραίτητα εφόδια και τα πολύτιμα εργαλεία για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης:

  • Διέθεσε το γήπεδο της Σοχώρας και συνέβαλε αποφασιστικά στη διαμόρφωση του, ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της αδιάκοπης αγωνιστικής δράσης.
  • Παρέσχε το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό για να κυλήσει ομαλά η διοργάνωση.
  • Συνέδραμε τη SOCCA στην εξεύρεση και στη σύναψη συμφωνιών με χορηγούς την ουσιαστική συμβολή των  οποίων επισήμαναν εμφατικά στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νίκος Προβιάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της SOCCA Θάνος Παπαδόπουλος. 
  • Εξασφάλισε τη συναίνεση των τριών ομάδων που χρησιμοποιούν ως έδρα τη Σοχώρα (Ρεθυμνιακός, Αστέρας Ρεθύμνου, ΡΕΑ) και αναγκάσθηκαν να ξεσπιτωθούν και να προπονούνται σε άλλα γήπεδα ενόψει των αγώνων τους στα εθνικά και τοπικά Πρωταθλήματα.
  • Συντονίζει και υποστηρίζει με θέρμη το πρόγραμμα SOCCA Kids το οποίο συνίσταται στη διοργάνωση δυο Τουρνουά μικρής διαρκείας που θα εκτυλιχθούν παράλληλα με τη δράση στο SOCCA Champions League και στο SOCCA Aegean Cup και απευθύνονται σε νεαρούς και εκκολαπτόμενους ποδοσφαιριστές. Το πρωί του Σαββάτου θα ανταποκριθούν σε αυτή την ξεχωριστή πρόκληση παίκτες από τα φυτώρια όλων των ομάδων του Νομού Ρεθύμνης, ενώ τη Δευτέρα θα πάρουν τη σκυτάλη μαθητές από τα σχολεία της πόλης που θα παρακολουθήσουν την προπόνηση της Εθνικής ομάδας και στη συνέχεια θα δοκιμάσουν τις δικές τους δεξιότητες.

  «Η διεξαγωγή των δυο διοργανώσεων της SOCCA στο Ρέθυμνο δεν αποτελεί ένα μονοσήμαντο και μονοδιάστατο γεγονός, αλλά μια γεμάτη, πολυσυλλεκτική και συνάμα διαδραστική εκδήλωση. Χαιρόμαστε και αισθανόμαστε υπερήφανοι διότι φιλοξενούμε ξανά το μίνι ποδόσφαιρο και είναι προφανές ότι αυτό το εξαήμερο της έντονης ποδοσφαιρικής δράσης θα αφήσει ένα ισχυρό και ανεξίτηλο αθλητικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και τουριστικό αποτύπωμα και ασφαλώς θα αποβεί μια προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας» τόνισε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης.

 Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νίκος Προβιάς σχολίασε: «Το Ρέθυμνο είναι παραδοσιακά και διαχρονικά η πόλη των γραμμάτων και των τεχνών, όμως προσωπικά θα ήθελα και όλοι μας φιλοδοξούμε να γίνει και η πόλη του αθλητισμού. Οι μεγάλες και δη οι διεθνείς διοργανώσεις μετατρέπουν τη θεωρία σε πράξη με ό,τι αυτό συνεπάγεται στον εμπλουτισμό της κουλτούρας μας και στην ανάδειξη του τόπου μας σε προορισμό αθλητικού τουρισμού»