ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ομιλία ιερομόναχου Αρτεμίου Γρηγοριάτου στην Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας Ρεθύμνης

Το απόγευμα της Πέμπτης, 17ης Οκτωβρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας Ρεθύμνης, όπου είχε την ευκαιρία, μαζί με πολυπληθές ακροατήριο, να παρακολουθήσει την ομιλία του Πανοσιολ. Ιερομονάχου Αρτεμίου εκ της Ιεράς Μονής Γρηγορίου Αγίου Όρους με θέμα: «Ο άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ως πρότυπο αγάπης και ταπεινώσεως».

Τον εκλεκτό ομιλητή παρουσίασε και καλωσόρισε με θερμούς λόγους αγάπης και τιμής ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Βασίλειος Παπαδάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής.

Προ της λήξεως της πνευματικής αυτής εσπερίδας, ο Σεβασμιώτατος συνόψισε τις βασικές γραμμές από την εμπνευσμένη ομιλία του π. Αρτεμίου, τον οποίο ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία του, τονίζοντας τον σύνδεσμο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, και μάλιστα της Ιεράς Μονής Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας, με το Άγιο Όρος και την Ιερά Μονή Γρηγορίου, καθώς ο Ηγούμενος π. Βασίλειος επί σειρά ετών ασκήθηκε σε αυτήν, υπό την πεπνυμένη καθοδήγηση του οσιοτρόπου Γέροντος Γεωργίου Καψάνη. Ο Σεβασμιώτατος παρεκάλεσε πάντοτε Αγιορείτες πατέρες, και δη Γρηγοριάτες, να προσέρχονται στην Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας, για να μεταφέρουν τον πνευματικό πλούτο του Περιβολίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στον π. Αρτέμιο ο Σεβασμιώτατος προσέφερε επετειακές εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, εξ αφορμής της 200ετηρίδος από τη μαρτυρική τελείωση των εν Ρεθύμνη Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων.