ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Ρέθυμνο

Στην καθιερωμένη «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», η οποία διοργανώνεται ανελλιπώς  τα τελευταία χρόνια σε πόλεις της Ευρώπης, συμμετείχε και φέτος ο Δήμος Ρεθύμνης.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, η οποία εστιάζει στην προτροπή των νέων που διασκεδάζουν να εξουσιοδοτήσουν ένα μέλος της παρέας τους ως «οδηγό», ο οποίος θα αναλάβει τη δέσμευση να μην καταναλώσει αλκοόλ  κατά τη διάρκεια της βραδιάς, προκειμένου να μεταφέρει,  στη λήξη της, τους φίλους του με ασφάλεια στον προορισμό τους.

Αυτό έγινε και το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 19 Οκτωβρίου 2024, οπότε οργανώθηκε η αντίστοιχη εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των συμπολιτών και των επισκεπτών που διασκέδαζαν στην πόλη μας.

Ειδικότερα, στελέχη του  Τμήματος Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Ρεθύμνης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο οδικής βοήθειας Ι.Ο.Α.Σ. “Πάνος Μυλωνάς”, τις διεπιστημονικές ομάδες του Πολυδύναμου Κέντρου και της Κινητής Μονάδας Παρέμβασης (Υπ. 1 & 2, Πρόγραμμα Κρήτης 2021-2027, MIS 6004285) του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών στο Ρέθυμνο, την Τροχαία Ρεθύμνης και το τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Ρεθύμνου ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας την εξαιρετικής σημασίας αποστολή.

Συγκεκριμένα, μετά τις 9 το βράδυ επισκέφθηκαν την παραλιακή λεωφόρο της παλιάς πόλης και  στο Café “FRAOULES” οργανώθηκε σημείο ενημέρωσης με μήνυμα: «ΟΛΟΙ διασκεδάζουν! ΕΝΑΣ δεν πίνει, ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας»! Στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας γινόταν αλκοτέστ στα μέλη από τις παρέες που είχαν δεσμευτεί ότι θα είναι οι οδηγοί και δεν θα καταναλώσουν αλκοόλ.

Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και οι συμπολίτες μας συνεργάστηκαν με επίγνωση ως προς την μετάδοση του σημαντικού μηνύματος με στόχο την συνεχή ενημέρωση, την  ευαισθητοποίηση και την προτροπή των πολιτών σε μια κοινή, συνειδητοποιημένη προσπάθεια για «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα».

Στη χώρα μας, πανελλήνιος συντονιστής των δράσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα», είναι το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», με το οποίο ο Δήμος Ρεθύμνης συνεργάζεται στενά, προκειμένου να εμπνεύσει τους οδηγούς στην κατεύθυνση κάθε μέρα και νύχτα του χρόνου να οδηγούν με προσοχή και τηρώντας κάθε κανόνα στους δρόμους ώστε τα τροχαία ατυχήματα να ελαττωθούν έως και να εξαλειφθούν.