ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Εκστρατεία δενδροφύτευσης με τη συνδρομή εθελοντών ξεκινά το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ρεθύμνου

Με οργανωμένες περιβαλλοντικές δράσεις και τη στήριξη των συμπολιτών το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ρεθύμνης, προτίθεται να υλοποιήσει εκστρατεία δενδροφύτευσης και ανανέωσης δημοτικών κοινόχρηστων χώρων αστικού και περιαστικού πρασίνου του τόπου μας.

Η πρωτοβουλία με την ονομασία “ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ“, θα υλοποιηθεί αρχικά σε επιλεγμένες  περιοχές του Ρεθύμνου  και, εφόσον τύχει της επιθυμητής ανταπόκρισης, θα επεκταθεί σε όλο τον Δήμο Ρεθύμνης.

 Στόχος της είναι η ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας των συμπολιτών και η καλλιέργεια μιας οικολογικής κουλτούρας και νοοτροπίας, ιδιαίτερα στους  νέους, μέσα από βιωματικές, συλλογικές δράσεις κι εμπειρίες.

Με αυτό το πνεύμα, η Υπηρεσία Πρασίνου και ο Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πρασίνου, Εθελοντισμού και διαχείρισης αδέσποτων ζώων Δήμου Ρεθύμνης Γιώργης Παπαδόσηφος, καλoύν τους εθελοντές, φορείς, συλλόγους και επαγγελματίες του Ρεθύμνου να δηλώσουν συμμετοχή στις προγραμματισμένες παρεμβάσεις δεντροφύτευσης,  ώστε με τη δική τους συνδρομή και με την καθοδήγηση της δημοτικής Υπηρεσίας, να προστατευθεί, να ανανεωθεί και να αναπτυχθεί  το πράσινο στο Ρέθυμνο.

Η επόμενη δράση θα υλοποιηθεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2024. Η εκκίνηση θα γίνει στις  10:00 το πρωί, στον Κόμβο Ατσιποπούλου, νότια του ΒΟΑΚ (έξοδος προς Πανεπιστήμιο).

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι–ες μπορούν ν’ απευθύνονται στα τηλ.: 2831057940, 2831440240, ή μέσω μηνύματος στις  ηλεκτρονικές διευθύνσεις : golfinopoulou@rethymno.gr, perivallon@rethymno.gr.