ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης την Πέμπτη

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 12:00 στο Ηράκλειο (ξενοδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ – αίθουσα ΜΙΝΩΣ- οδός Υγείας αριθμ. 2).

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης(σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει), είναι:

Α. Ανακοινώσεις Προέδρου και Περιφερειάρχη

Β. Ψηφίσματα

Β1.Έκδοση ψηφίσματος για «Παράταση απασχόλησης των συμβασιούχων εργαζομένων στη θέση εργασίας τους στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης».

  • (εισηγητής ο κ. Βοργιάς Στυλιανός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης ΠΚ )

Γ. Απάντηση σε Επερωτήσεις Περιφερειακών Συμβούλων:

Γ1.Της κας Δερμιτζάκη – Ουρανού Ευαγγελίας περιφερειακής Συμβούλου της παράταξης «Η ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ ΑΛΛΙΩΣ» με θέμα: «Χρηματοδότηση δημόσιων δομών κοινωνικής πρόνοιας».

Γ2.Του κ. Σμπώκου Βασιλείου περιφερειακού Συμβούλου της παράταξης «Η ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ ΑΛΛΙΩΣ» με θέμα: «Αδιάθετη ποσότητα τυριού στην αγορά και μείωση της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος».

Γ3.Της κας Βάρδα Μαρίας περιφερειακής Συμβούλου της παράταξης «Η ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ ΑΛΛΙΩΣ» με θέμα: «Αποκλεισμός των σχολείων του Ν. Λασιθίου από το πρόγραμμα σχολικά γεύματα 2024-2025».

Γ4. Της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΡΗΤΗΣ» με θέμα: «Για το οξυμένο πρόβλημα στάθμευσης ασθενών, επισκεπτών, συνοδών στο ΠΑΓΝΗ».

Γ5. Της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΡΗΤΗΣ» με θέμα: «Για το οξυμένο στεγαστικό πρόβλημα εργαζομένων και φοιτητών στην Κρήτη».

  1. ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

1.1 Ψήφιση 5ης Τροποποίησης Προϋπολογισμού Περιφέρειας Κρήτης οικονομικού έτους 2024, σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Οικονομικού Π.Κ.

- (εισηγητές: ο κ. Καμπουράκης Εμμανουήλ Εντεταλμένος περιφερειακός Σύμβουλος Οικονομικών ΠΚ και η κα Σουλτάτου Ιωάννα προϊσταμένη Δ/νσης Οικονομικού ΠΚ)

1.2 Διαβούλευση του ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ (Σ.Α.Τ.Α.Μ.Ε.) για την εγκατάσταση στην Περιφέρεια Κρήτης που εμπίπτει στην Οδηγία 2012/18/ΕΕ (SEVESO ΙΙΙ): «ΚΡΕΤΑ ΓΚΑΖ Α.Ε.» που βρίσκεται στην περιοχή Μούφακας εντός βιομηχανικής – βιοτεχνικής ζώνης Τυλίσου Δ.Ε Τυλίσου του Δήμου Μαλεβιζίου, Π.Ε. Ηρακλείου, σύμφωνα με την εισήγηση της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Π.Κ.

- (εισηγητές: ο κ. Τσαπάκος Γεώργιος Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας ΠΚ και η κα Πλουμίδη Ελένη, προϊσταμένη Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ΠΚ) 

1.3 Παράταση ισχύος της αριθμ. 37/2023 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Κρήτης που αφορά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (εργοταξιακή σήμανση) στον δρόμο από την διαστάυρωση της Π.Ε.Ο. Ηρακλείου – Ρεθύμνου προς Οροπέδιο Στρούμπουλα έως τον οικισμό Αστυράκι, στο έργο: «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΑΣ – ΑΣΤΥΡΑΚΙ», Αναδόχου: «ΛΥΔΑΚΗΣ  Constraction», σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Κ.

- (εισηγητής ο κ. Σκουλάς Νικόλαος, Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού και  Υποστήριξης Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Κ.)

1.4 Έγκριση Κυκλοφοριακής Μελέτης εντός του οικισμού «Βρύσες» της Δημοτικής Ενότητας Κρυονερίδας, του Δήμου Αποκορώνου για την κατασκευή του έργου : «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ – ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ, ΑΓΩΓΟΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΦΡΕΑΤΙΟ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ» το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του ΕΠ «Κρήτη 2014-2020» (Αριθμός ΣΑΕΠ-002/1 με Κ.Α. 2016ΕΠ00210022),σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Κ.

- (εισηγητής ο κ. Σκουλάς Νικόλαος, Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού και  Υποστήριξης Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Κ.)

2. ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

2.1 Λήψη προσωρινών  μέτρων (κλείσιμο οδού) στο δευτερεύον Επαρχιακό δίκτυο της επαρχιακής οδού 27 (Πέραμα – Μελιδόνι – Εξάντη – Μπαλί) της Π.Ε Ρεθύμνου στο τμήμα Σταυρός Μπαλί, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών στα πλαίσια του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΡΕΘΥΜΝΗΣ». Υποέργο 143ο (νέο):  «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ Ε.Ο. 13, 22, 27 και 29 ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ», σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ρεθύμνου.

– (εισηγήτρια η κ. Λιονή Μαρία, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ρεθύμνου)