ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

«Δικαίωμα… εκλέγειν και εκλέγεσθαι κατά το δοκούν»: Ανακοίνωση διαμαρτυρίας της Ρ.Ε.Α προς την ΕΠΣΡ

Λίγες ώρες πριν από τη διαδικασία των εκλογών της ΕΠΣ Ρεθύμνου (22/10/2024), ο Α.Ο. Ρ.Ε.Α. ενημερώθηκε μέσω του Τύπου (και όχι από την ίδια την Ένωση) ότι το σωματείο μας δεν έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις σημερινές αρχαιρεσίες, με αποτέλεσμα την απόρριψη του υποψηφίου ΣΑΡΙΔΑΚΗ ΜΙΧΑΗΛ.

Ο Α.Ο. Ρ.Ε.Α., λοιπόν έχοντας υποχρέωση στα μέλη και στους φίλους του σωματείου μας που προασπίζουν το αθλητικό ήθος μας, δεν μπορεί παρά να απαντήσει, έστω και γραπτώς, σε αποφάσεις που παίρνονται «ετσιθελικά» και χωρίς να του έχουν αποσταλεί τα απαραίτητα έγγραφα που να δικαιολογούν αυτήν την απόφαση.

1) Ο Α.Ο. Ρ.Ε.Α. είναι ενεργό μέλος της ΕΠΣ Ρεθύμνου, συμμετέχει κανονικά στα πρωταθλήματα υποδομών της Ένωσης, έχει πληρώσει τα απαραίτητα παράβολα και γενικώς συμμετέχει σε κάθε υποχρέωση προς την τοπική Ένωση.

2) Ο Πρόεδρος, Ηρακλής Μανουκαράκης, είχε ψηφίσει στις εκλογές της Ένωσης Γυναικών (28/2/2024), ενώ ακόμη δεν ήταν εγγεγραμμένη στην ΕΠΟ εκείνη την περίοδο. Παράλληλα, η Ένωση Σωματείων Ποδοσφαίρου Γυναικών δεν έχει αποκτήσει ακόμη την ανεξαρτησία της, ενώ τα σωματεία της εξακολουθούν να είναι και στις τοπικές Ενώσεις.

3) Ο Α.Ο ΡΕΑ έχει ζητήσει εγγράφως αίτημα στις 22/10/2024 το πρωί να του χορηγηθεί βεβαίωση που να αποδεικνύει για το αν ο Α.Ο. Ρ.Ε.Α. είναι μέλος ή όχι της ΕΠΣΡ. Μας αγνόησαν , δεν πήραμε απάντηση ποτέ και διευκρινίζουμε, την συγκεκριμένη βεβαίωση την ζητήσαμε πριν την απόφαση ανακήρυξης των υποψηφίων και την απόρριψη της υποψηφιότητας και του δικαιώματος του εκλέγειν που αποφασίστηκε από το Δ.Σ της ΕΠΣΡ το βράδυ τις 22/10/2024.

4) Μετά τα δημοσιεύματα που διαβάσαμε με το Δελτίο τύπου της ΕΠΣΡ, ξαναστείλαμε επιστολή και αίτημα στις 23/10/2024 το πρωί που ξαναζητάμε την παραπάνω βεβαίωση εάν είμαστε ή όχι μέλος της ΕΠΣΡ καθώς επίσης τα δικαιολογητικά που βασίστηκε το Δ.Σ και η νομική υπηρεσία της ΕΠΣΡ να μας ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ. Ζητήσαμε λοιπόν το λογικό α) Αντίγραφο της απάντησης της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΠΟ (που αναγράφουν στο δελτίο τύπου ότι έλαβαν από την ΕΠΟ) και β) τον κανονισμό που ορίζει ότι το σωματείο μας δεν έχει δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Δεν ζητήσαμε τίποτα παραπάνω, αλλά μόνο για το τυπικό τα νομικά στοιχεία που έλαβαν υπόψιν τους για την απόρριψη του σωματείου μας και να επισημάνουμε ότι ενημερώσαμε στην ίδια επιστολή ότι αποδεχθήκαμε την απόφαση τους που… λογικά την πήραν σωστά με νομικά κριτήρια και στοιχεία. Δυστυχώς και εκεί επίσημα η ΕΠΣΡ δεν απάντησε και μας αγνόησε πάλι. Βέβαια δεν κρύβουμε ότι ενοχληθήκαμε τηλεφωνικά να μας απολογηθούν για αυτή την απόφαση αλλά ούτε μας μετέφεραν τηλεφωνικά κάποια στοιχεία, αλλά ούτε ακόμη και μέχρι αυτή τη στιγμή.    

Όπως καταλαβαίνουμε, σύμφωνα με τα παραπάνω, καμία απορία δεν έχει λυθεί μέχρι και τώρα, με την ΕΠΣΡ να αφήνει σκιές σχετικά με τη διαδικασία διαγραφής του υποψηφίου που πρότεινε το σωματείο μας, αλλά και την αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου στις εκλογές. 

Παρ’ όλα αυτά, ο Α.Ο. Ρ.Ε.Α. βλέπει μπροστά και δεν θα προσπαθήσει να «ενοχλήσει» νομικά τη διαδικασία των εκλογών, για το καλό του Ρεθυμνιώτικου ποδοσφαίρου που τόσο «ευαγγελίζονται» οι άνθρωποι της τοπικής αρμόδιας ποδοσφαιρικής αρχής, αλλά και για να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία της αλλαγής στα διοικητικά του αθλήματος στον τόπο μας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους και ο Α.Ο ΡΕΑ θα συνεχίζει να παραμένει δίπλα για το καλό και την ανάπτυξη του Ρεθυμνιώτικου ποδοσφαίρου και στην νέα διοίκηση που θα προκύψει.