ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Οι «Δότες Ζωής» στην 34η Αμφικτιονία Συλλόγων και φορέων Εθελοντικής Αιμοδοσίας στη Σπάρτη

Στην Σπάρτη έγινε φέτος το συνέδριο των Συλλόγων και φορέων Εθελοντικής Αιμοδοσίας, η λεγόμενη Αμφικτιονία,υπό την συνδιοργάνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών(ΠΟΣΕΑ) και του Δήμου Σπάρτης και υπό την αιγίδα του Ε.Κ.Ε.Α,της Βουλής των Ελλήνων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι Δότες Ζωής ήταν για μια ακόμα φορά παρόν.

Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον πρόεδρο του συλλόγου κ.Σπετσωτάκη Γιώργο,την αντιπρόεδρο και εκπρόσωπο του συλλόγου στην ΠΟΣΕΑ, κα ΚοτζάκηΕιρήνη και τον κ. Κουλεντάκη Νίκο εκπρόσωπο του συλλόγου στην ΠΟΣΕΑ, παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας.

Πριν την έναρξη της Αμφικτιονίας,έγινε η τελετή λήξης της 22ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας, μιας λαμπαδηδρομίας που η φλόγα της πέρασε και από το Νομό Ρεθύμνου,όπου ήταν αφιερωμένη στην μνήμη των Αγίων τεσσάρων Νεομαρτύρων.

Ένα πολύ σοβαρό και επιτυχημένο συνέδριο που κράτησε το ενδιαφέρον των συνέδρων αμείωτο και εμπλούτισε τις γνώσεις όλων. Σημαντικοί επιστήμονες ξεδίπλωσαν τις γνώσεις τους, ενημερώθηκε το σώμα για τις εξελίξεις γύρω από την αιμοδοσία και τον εθελοντισμό και οι σύνεδροι είχαντην ευκαιρία εκτός από το να μάθουν νέα πράγματα και τακτικές, να ανανεώσουν τους δεσμούς μεταξύ τους. Δεσμοί αίματος που ήρθαν να ενισχύσουν νέες φιλίες, με νέα άτομα.Όλοι παλιοί και νέοι στον ίδιο σκοπό, με το ίδιο μεράκι, για τον ίδιο λόγο και με κοινό στόχο. Την αλληλεγγύη για τον γνωστό και άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Οι Δότες Ζωής, δια της εκπροσώπου τους, παρουσίασαν επιγραμματικά το έργο τους. Ένα έργο δεκαετίας, καθώς φέτος κλείνουμε τα δέκα χρόνια ζωής,τονίζοντας και δίνοντας έμφαση ότι δεν πρέπει να παρεκκλίνουμε λεπτό από τον στόχο μας, έχοντας όμως απαράβατες και αδιαπραγμάτευτες τις αξίες μας.

Η αναγνώριση του έργου του συλλόγου ήταν έκδηλη και αυτό μας δίνει δύναμη. Δώσαμε και πήραμε από τα αδέρφια μας από όλη την Ελλάδα.

Με την ευκαιρία που οι Δότες Ζωής βρέθηκαν στην όμορφη περιοχή της Λακωνίας, φρόντισαν να επισκεφτούν ένα μεγάλο χορηγό του συλλόγου, τον κ. Δημήτρη Χιώτη, επιχειρηματία φυτωριούχο και οινοποιό ο οποίος σε παρελθόντα χρόνο είχε βοηθήσει τον σύλλογο, ευχαριστώντας τον για άλλη μια φορά.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα, την διεύθυνση και το προσωπικό του χώρου εκδηλώσεων «Βασιλικός» για την άψογη εξυπηρέτηση των συνέδρων και του ξενοδοχείου «Μανιάτης» για την ωραία φιλοξενία. Το οφείλουμε γιατί ήταν η καλύτερη εξυπηρέτηση από όλες της Αμφικτιονίες που έχουμε συμμετάσχει ως σύλλογος, καθώς και την εταιρεία Βίκος που είναι πάντα δίπλα στην Εθελοντική Αιμοδοσία.

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ΠΟΣΕΑ για την οργάνωση, την επιλογή των χώρων και των θεμάτων καθώς και για τον χρόνο που δόθηκε στους συλλόγους και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας στην επόμενη συνάντηση, πρώτα ο Θεός.

Εκ του Δ.Σ. του Συλλόγου Δότες Ζωής

Ρέθυμνο 21.10.2024