Το απόγευμα της Δευτέρας, 11ης Αυγούστου 2025, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος πραγματοποίησε την πρώτη ποιμαντική του επίσκεψη στον παραδοσιακό οικισμό Καλανδαρέ Μυλοποτάμου και χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού και του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο, στον επ’ ονόματι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου κεντρικό Ναό του οικισμού.
Παρέστησαν ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Γεώργιος Κλάδος, ο Αντιδήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Ζαχαρίας Λαδιανός, όλοι οι λίγοι κάτοικοι του οικισμού και πολλοί επισκέπτες.



Ο Σεβασμιώτατος, μετά το θερμό καλωσόρισμα του Εφημερίου, Αιδεσ. Πρωτ. Πολυχρονίου Μπάταλη, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και εξέφρασε τη χαρά του για την πρώτη του αυτή ποιμαντική επίσκεψη στον παραδοσιακό αυτό οικισμό, τονίζοντας την ανάγκη όλοι να διαφυλάξομε τα ιερά και τα όσιά μας, την ιστορία του τόπου μας, και να τα αναδείξομε με τον καλύτερο τρόπο και επισημαίνοντας την προσφιλή φράση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, ότι «είμαστε λίγοι, μα και αμέτρητοι», καλώντας τους ανθρώπους να γίνομε «αμέτρητοι» με το ήθος, το φρόνημα, την αγωνιστικότητα και τις αρετές μας.
Ακολούθησε παραδοσιακή βεγγέρα στην πλατεία του οικισμού.






