ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Τρεις σημαντικές αιμοδοσίες από τους «Δότες Ζωής» στο Ρέθυμνο

Οι Δότες Ζωής ολοκλήρωσαν με μεγάλη επιτυχία τρεις σημαντικές αιμοδοσίες μέσα στην εβδομάδα 16 – 19 Σεπτεμβρίου 2025, ενισχύοντας το απόθεμα αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου και στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης σε όλη την κοινωνία.

Αιμοδοσία Περιφέρειας Ρεθύμνου – 19/09/2025

Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου άνοιξε τις πόρτες της στους εργαζομένους, τους συνεργάτες και τους πολίτες. Υπό την καθοδήγηση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κας Μαίρης Λιονή, η κινητοποίηση ήταν εντυπωσιακή. Οι  υπάλληλοι συμμετείχαν οργανωμένα, ενώ υπήρξε υποστήριξη σε όλη τη διαδικασία από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας. Η παρουσία της κ. Λιονή έδωσε το προσωπικό παράδειγμα και το μήνυμα ότι η Περιφέρεια στηρίζει έμπρακτα τον εθελοντισμό.

Αιμοδοσία ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτικής Κρήτης – 19/09/2025

Την ίδια ημέρα, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, οι μηχανικοί της ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτικής Κρήτης απέδειξαν πως η προσφορά αίματος είναι μέρος της κοινωνικής τους ευθύνης. Με άριστη οργάνωση από τον Πρόεδρο κ. Μάνο Νικολουδάκη, οι συμμετοχές ήταν  αποτελεσματικές.

Ευχαριστούμε θερμά τη διοίκηση της Ένωσης που φρόντισε για την ενημέρωση των μελών και τον συντονισμό ώστε η αιμοδοσία να εξελιχθεί ομαλά.

Αιμοδοσία Ένωσης Ξενοδόχων Νοτίων Περιοχών Ν. Ρεθύμνου – 16/09/2025

Στον Πλακιά, στο ιατρείο πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερη αιμοδοσία που συγκίνησε όλη την τοπική κοινωνία. Μέσα στην απαιτητική τουριστική περίοδο, ξενοδόχοι, εργαζόμενοι και κάτοικοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Ευχαριστούμε θερμά την Πρόεδρο κα Βαρδάκη Ελένη για την προσωπική της συμβολή και την άψογη συνεργασία, καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν. Η πρωτοβουλία αυτή αποδεικνύει ότι ο τουριστικός κλάδος μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός κοινωνικής προσφοράς. 

Συνολικό αποτέλεσμα

Χάρη σε αυτές τις τρεις δράσεις συγκεντρώθηκαν πολύτιμες μονάδες αίματος που θα καλύψουν ανάγκες συμπολιτών μας σε τακτικά και έκτακτα περιστατικά. Κάθε μονάδα αντιστοιχεί σε τρεις ανθρώπους που μπορούν να σωθούν, γεγονός που καθιστά τη συμβολή όλων ανεκτίμητη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Δοτών Ζωής ευχαριστεί δημόσια, την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κα Μαίρη Λιονή για την άμεση ανταπόκριση και στήριξη, τον Πρόεδρο της ΕΜΔΥΔΑΣ κ. Μάνο Νικολουδάκη για τον συντονισμό και τη δυναμική παρουσία των μελών, την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νοτίων Περιοχών κα Βαρδάκη για την πρωτοβουλία και τη συνεργασία, καθώς και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου για τον επαγγελματισμό, τη διακριτικότητα και την αφοσίωση στην ασφάλεια των αιμοδοτών.

Οι Δότες Ζωής συνεχίζουν αδιάκοπα το έργο τους, με σταθερή προσήλωση στο όραμα μιας κοινωνίας που δε θα λείψει ποτέ αίμα για όποιον το χρειαστεί. Η συμμετοχή των πολιτών και των φορέων είναι η δύναμή μας. Μαζί μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα της προσφοράς.