ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Καταρρακτώδης βροχή «έπνιξε» τον Τσούτσουρα – Προβλήματα σε Βιάννο και Μεσαρά

Πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας έπληξε το πρωί της Δευτέρας τον Τσούτσουρα, με βροχή διάρκειας μόλις 15 λεπτών να μετατρέπει τους δρόμους σε ορμητικά ποτάμια, καταλήγοντας μέχρι τη θάλασσα.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για φαινόμενο χωρίς προηγούμενο, με εικόνες «αποκάλυψης» στην περιοχή. Όπως δήλωσε στο Cretalive ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Γιώργος Παπαδόπουλος, «έπεσε τόσο πολύ νερό που σε 15 λεπτά τα παρέσυρε όλα στο διάβα του».

Ακόμη και οι καθαρισμοί σε τάφρους, πρανή και ρέματα δεν στάθηκαν αρκετοί για να συγκρατήσουν τους τεράστιους όγκους νερού, με αποτέλεσμα η νεροποντή να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην περιοχή.

Προβλήματα σε Βιάννο και Μεσαρά από την ισχυρή βροχόπτωση

Προβλήματα σημειώθηκαν και στη Βιάννο λόγω της νεροποντής. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Κέντρο Υγείας της περιοχής μπήκαν νερά.

Δείτε βίντεο από τον ποταμό Μπαρίτη στον δήμο Βιάννου: 

Επίσης στο χωριό Αντισκάρι υπήρξε ζημιά στον κεντρικό δρόμο λόγω της ισχυρής βροχής που σημειώθηκε το πρωί. 

Και στον Δήμο Φαιστού παρατηρήθηκαν όμως προβλήματα στους αγροτικούς δρόμους, ενώ τρία υπόγεια πλημμύρισαν στο Τυμπάκι.