ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Θλίψη σε Ρέθυμνο και Τύρναβο για τον θάνατο 28χρονου εκπαιδευτικού

Σοκ και βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει σε Ρέθυμνο και Τύρναβο η είδηση του θανάτου του 28χρονου εκπαιδευτικού Θοδωρή Ζαμπόγια, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του το βράδυ της Τετάρτης.

Ο άτυχος δάσκαλος, καταγόμενος από τον Τύρναβο Λάρισας, εργαζόταν στο Ρέθυμνο ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός (δάσκαλος). Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε δώσει σημεία ζωής για αρκετές ώρες και δεν εμφανίστηκε στο σχολείο του, γεγονός που ανησύχησε φίλους και συναδέλφους.

Περίπου στις 19:00, φίλοι του μετέβησαν στην οικία του, όπου και τον εντόπισαν χωρίς τις αισθήσεις του, ειδοποιώντας άμεσα τις Αρχές. Στο σημείο έσπευσε η Ελληνική Αστυνομία, ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Ρεθύμνου, η οποία λαμβάνει καταθέσεις από το φιλικό και οικογενειακό του περιβάλλον.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αποκλείουν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να διευκρινιστούν μετά τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Παράλληλα, το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις Αρχές της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος φέρεται να αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας που σχετίζονταν με την καρδιά του.

Ο Θοδωρής Ζαμπόγιας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία του Τυρνάβου. Όσοι τον γνώριζαν μιλούν για έναν άνθρωπο ευγενικό, χαμογελαστό και με έντονη ενσυναίσθηση, που αγαπούσε βαθιά το λειτούργημά του. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι η οικογένειά του είχε βιώσει και στο παρελθόν βαρύ πένθος, καθώς τον Οκτώβριο του 2016 είχε φύγει από τη ζωή η μητέρα του, σε ηλικία 41 ετών.

Σε ένδειξη πένθους, η τοπική κοινωνία και ο Δήμος Τυρνάβου εξετάζουν το ενδεχόμενο ακύρωσης των προγραμματισμένων καρναβαλικών εκδηλώσεων στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Δένδρων.