ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

«ΡΕΘΥΜΝΟ ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2026»: Άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των συνεπειών μετά από έντονη σεισμική δραστηριότητα

Πυροσβεστική (φώτο αρχείου)

Την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2026 και ώρα 11.00, στις εγκαταστάσεις ξενοδοχείου «AQUILA RITHYMNA BEACH» που βρίσκεται στην Παλαιά ΕΟ Ηρακλείου – Ρεθύμνου, Αδελιανός Κάμπος, θα πραγματοποιηθεί άσκηση ετοιμότητας πεδίου που αφορά προσομοίωση αντιμετώπισης των συνεπειών μετά από έντονη σεισμική δραστηριότητα καθώς και την έρευνα – διάσωση – απεγκλωβισμό ατόμων μετά από κατάρρευση κτιρίου

Η άσκηση διοργανώνεται από τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ρεθύμνου, με τη συμμετοχή της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ρεθύμνου και του Δήμου Ρεθύμνης, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Ε.Κ.Α.Β., του ΔΕΔΔΗΕ, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρεθύμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Εθελοντικής Ομάδας «ΕΝΑ» Πολιτικής Προστασίας Ρεθύμνου.

Σκοπός της άσκησης είναι η αύξηση της ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας και η συνεργασία και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση συνεπειών μετά από έντονη σεισμική δραστηριότητα καθώς και έρευνα – διάσωση – απεγκλωβισμό ατόμων μετά από κατάρρευση κτιρίων.

Ως εκ τούτου, επισημαίνεται ότι θα υπάρξει κινητοποίηση πυροσβεστικών οχημάτων στην εν λόγω περιοχή κατά την πιο πάνω ημερομηνία και ώρα και δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας για το κοινό.

Εκ της Διοικήσεως
ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ρεθύμνου