ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Νεκρός ο πρώην σύντροφος της 43χρονης που αγνοείται στο Ηράκλειο!

Νεκρός βρέθηκε ο πρώην σύντροφος της 43χρονης Ελευθερίας Γιακουμάκη, που αγνοείται από τις Δαφνές Ηρακλείου!

Σκοτεινή τροπή παίρνει η υπόθεση της εξαφάνισης της 43χρονης μητέρας από τις Δαφνές, καθώς εντοπίστηκε νεκρός ο πρώην σύντροφός της, ο οποίος είχε βρεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών.

Ο άνδρας είχε απασχολήσει τις αρχές στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, καθώς είχε προσαχθεί για εξέταση, ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τραύματα που έφερε είχαν αποδοθεί σε πτώση από δίκυκλο.

Από ότι φαίνεται, με καραμπίνα αυτοπυροβολήθηκε ο 40χρονος πρώην σύντροφος της Ελευθερίας Γιακουμάκη. Ο άνδρας σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε σε εξωκλήσι έξω από το χωριό του Προφήτη Ηλία και πιο συγκεκριμένα σε αυτό της Παναγίας της Καρδιώτισσας, στην Ξερή Καρά. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο σπίτι του μεταβαίνουν στελέχη της Ασφάλειας για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Όπως επισημαίνεται, δεν πρόκειται για τον πατέρα των παιδιών της, αλλά για την πιο πρόσφατη σχέση της, με την οποία είχαν διακόψει περίπου έναν μήνα πριν.

Το χρονικό της εξαφάνισης της 43χρονης

Η 43χρονη μητέρα αναχώρησε από το σπίτι της το πρωί της Κυριακής, λίγα λεπτά μετά τις 11, οδηγώντας το αυτοκίνητο της, ένα λευκό Honda, το οποίο μέχρι και σήμερα δεν έχει εντοπιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από μία πρώτη αρχική αναζήτηση από κάμερες ασφαλείας το όχημα καταγράφεται να κατευθύνεται από Δαφνές προς Ηράκλειο.

Το κινητό της μέχρι και χθες καλούσε κανονικά, όμως όλες οι κλήσεις των οικείων της έμειναν αναπάντητες. Η τελευταία επικοινωνία που καταγράφεται μέσω τηλεφώνου είναι ένα μήνυμα που φέρεται να απέστειλε η 43χρονη μητέρα στον γιο της ότι θα του τηλεφωνήσει αργότερα. Αυτό γίνεται γύρω στις 7 το απόγευμα της Κυριακής, εκτιμάται ωστόσο ότι πρόκειται για το τυποποιημένο μήνυμα που αποστέλλει ο πάροχος της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας με sms σ’ αυτόν που καλεί.

Το δικαστήριο που περίμενε και το τελευταίο στίγμα του κινητού της

Τη Δευτέρα, η 43χρονη είχε και σοβαρό ποινικό δικαστήριο για προσωπική της υπόθεση -ως παθούσα- όμως ουδέποτε εμφανίστηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Το τελευταίο στίγμα του κινητού της εντοπίζεται στην περιοχή του Χριστού, στον Γιούχτα, όμως η κεραία καλύπτει μία μεγάλη γεωγραφική ακτίνα περίπου δέκα χιλιομέτρων.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της 43χρονης μητέρας συνεχίζονται για δεύτερα ημέρα. Αστυνομικές δυνάμεις και στελέχη της 3ης ΕΜΑΚ “χτενίζουν” την περιοχή του τελευταίου στίγματος. Αυτό που περιμένουν, ακόμη, είναι απαντήσεις από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας μήπως υπάρξουν νέα δεδομένα για το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της 43χρονης. Παράλληλα, συνεχίζεται το σάρωμα σε κάμερες ασφαλείας στην προσπάθεια εντοπισμού του αυτοκίνητού της, που θεωρείται κομβικής σημασίας.

Για την αναζήτηση της Ελευθερίας έχουν σηκωθεί και drones, ενώ αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου προχώρησαν τη νύχτα σε στοχευμένες έρευνες, σε τουλάχιστον δύο άτομα. Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι η έρευνα εστιάζει κυρίως στην προσωπική ζωή της 43χρονης μητέρας.

Η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού για την εξαφάνισή της αναφέρει πως «έχει ύψος 1,70 μ., είναι αδύνατη, έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρα ρούχα. Οδηγούσε ένα Honda HR-V 2001, χρώματος άσπρου, με αριθμό κυκλοφορίας ΥΗΜ 6356».