ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το 4ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Ρεθύμνου στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρωμένου

Μέσα σε ένα κλίμα χαράς, συγκίνησης και ζεστής φιλοξενίας πραγματοποιήθηκε σήμερα η έναρξη του 4ου Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Ρεθύμνου στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρωμένου, δίνοντας το πιο όμορφο ξεκίνημα στη φετινή μεγάλη γιορτή του παιδικού βιβλίου.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και εθελοντές αγκάλιασαν με ενθουσιασμό τη διοργάνωση, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γεμάτη παιδικά χαμόγελα, δημιουργικότητα και αληθινή αγάπη για το βιβλίο.

Το καλωσόρισμα της εκδήλωσης ανέλαβαν οι μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης Γκλόρια, Δήμητρα και Παναγιώτα, οι οποίες υποδέχθηκαν μικρούς και μεγάλους με χαμόγελο, ζεστασιά και ενθουσιασμό, δίνοντας από την πρώτη στιγμή τον τόνο της ημέρας.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και η συμμετοχή της ινδικής κοινότητας του σχολείου, που αγκάλιασε με θέρμη τη δράση, στέλνοντας ένα όμορφο μήνυμα συμπερίληψης, συνεργασίας και πολιτισμικής συνύπαρξης.
Μικροί και μεγάλοι έγιναν μια μεγάλη παρέα γύρω από τις ιστορίες, αποδεικνύοντας πως τα βιβλία έχουν τη δύναμη να ενώνουν ανθρώπους, γλώσσες και κουλτούρες.

Ξεχωριστή ήταν η συμβολή των εκπαιδευτικών του σχολείου, οι οποίοι με αγάπη, μεράκι και αφοσίωση προετοίμασαν τα παιδιά και στήριξαν την εκδήλωση από την πρώτη στιγμή.

Η φροντίδα σε κάθε λεπτομέρεια, οι παράλληλες δράσεις και η συνολική οργάνωση ανέδειξαν για ακόμη μία φορά τον σημαντικό ρόλο που παίζει το σχολείο στη διαμόρφωση παιδιών που αγαπούν το βιβλίο, τη γνώση και τη δημιουργία.

Στην έναρξη συμμετείχε η συγγραφέας Χριστίνα Αποστολίδη, η οποία ταξίδεψε από το Ηράκλειο για να βρεθεί κοντά στα παιδιά και να μοιραστεί μαζί τους ιστορίες, συναισθήματα και τη χαρά της δημιουργίας.

Παρούσα ήταν επίσης και η κ. Χρυσούλα Κορκού, υπεύθυνη της παιδικής και εφηβικής λέσχης ανάγνωσης της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου, πραγματοποιώντας στη βιβλιοθήκη του σχολείου δράση βασισμένη στο βιβλίο «Το κέντημα» των εκδόσεων Πατάκη μαζί με τους μικρούς «συνταξιδιώτες» της.

Η όμορφη ημέρα ολοκληρώθηκε με την παράσταση «Ο Καραγκιόζης Βιβλιοθηκάριος» από το Θέατρο Σκιών Άθως Δανέλλης, χαρίζοντας άφθονο γέλιο, ζωντάνια και μια νοσταλγική πινελιά που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους.

Η έναρξη του φεστιβάλ στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρωμένου απέδειξε πως όταν σχολεία, εκπαιδευτικοί, οικογένειες, συγγραφείς και τοπική κοινωνία ενώνονται με κοινό στόχο τα παιδιά και το βιβλίο, μπορούν να δημιουργηθούν πραγματικά ξεχωριστές στιγμές.

Το 4ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Ρεθύμνου που διοργανώνεται από τις Εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο, τον παιδικό σταθμό «Παραμυθένιο Κόσμο» & το «Παραμυθένιο Νηπιαγωγείο» και τον Δήμο Ρεθύμνου, συνεχίζεται με δεκάδες δράσεις και βιβλιοπαρουσιάσεις, κορυφώνοντας το πρόγραμμά του το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Μαΐου στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, με τη συμμετοχή 22 συγγραφέων από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.