ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Αιμοδοσία την Πέμπτη στο Ρέθυμνο

Στο πλαίσιο του προγράμματος αιμοδοσίας “Κάθε σταγόνα, σταγόνα ζωής” για το μήνα Ιούνιο έχουν προγραμματισθεί εθελοντικές αιμοδοσίες και δράσεις σε όλη την Κρήτη. Ο Παγκρήτιος Συνδέσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος

  “Αιματοκρήτης” προσκαλεί όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους των περιοχών να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, προάγοντας το μήνυμα: “Κάθε σταγόνα, σταγόνα ζωής!”.

Στο Ρέθυμνο θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία την Πεμπτη 14 Ιουνίου στο χώρο του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου (Νικομηδείας 9Α, Τσεσμές Ρεθύμνου) και ώρες 8:30-12:30 σε συνεργασία με τη μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Παράκληση να προσέλθουν ειδικά οι αιμοδότες με ομάδες αίματος αρνητικό, καθώς οι ελλείψεις αίματος στις ομάδες αυτές είναι μεγαλύτερες.

Εθελοντής Αιμοδότης μπορεί να γίνει κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα από 18-62 ετών που είναι πάνω από 50 κιλά και δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Τη μέρα της αιμοδοσίας πρέπει να είναι ξεκούραστος και να αισθάνεται καλά. Η διαδικασία είναι απλή, ανώδυνη, ακίνδυνη και διαρκεί 10 λεπτά.

Τονίζουμε ότι κάθε εθελοντής αιμοδότης λαμβάνει ατομική κάρτα εθελοντή αιμοδότη, αφού ο ΑιματοΚρήτης δεν διαχειρίζεται με οποιονδήποτε τρόπο το αίμα που συλλέγεται στις αιμοδοσίες που διοργανώνει (δεν υπάρχει τράπεζα αίματος). Κατά τη διάρκεια των αιμοδοσιών μπορεί επίσης κάποιος να ενημερωθεί και να γίνει δωρητής μυελού των οστών.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον εθελοντικό σύλλογο του ΑιματοΚρήτη στο τηλέφωνο 2810-239773 ή 6978-246797 είτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.aimatocritis.gr.