ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Την Κυριακή η 1η Διανομή προϊόντων του Δικτύου Αλληλεγγύης Ρεθύμνου – Χωρίς Μεσάζοντες

Δίκτυο Αλληλεγγύης Ρεθύμνου Χωρίς ΜεσάζοντεςΤην Κυριακή στις 14 Απριλίου θα γίνει η πρώτη διανομή προϊόντων από το Δίκτυο Χωρίς Μεσάζοντες. Η διανομή θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί στην Αγ. Φωτεινή στον Κουμπέ στον υπαίθριο χώρο της Ένωσης Συνεταιρισμών  Ρεθύμνου και θα ολοκληρωθεί περίπου στις 2 το μεσημέρι, οπότε και θα αρχίσει ένα μικρό γλέντι για όλους με μουσική και φαγητό, μαγειρεύοντας από τα προϊόντα της διανομής.

Οι παραγγελίες έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, σε αριθμό και ποσότητα. Θα υπάρχει αρκετός κόσμος, οπότε δεν θα είναι δυνατή η προσέγγιση με αυτοκίνητο. Υπάρχουν δύο χώροι στάθμευσης πολύ κοντά στον χώρο διανομής, όπου θα κατευθύνονται οι προσερχόμενοι.

Η διαδικασία θα έχει συγκεκριμένη ροή. Θα υπάρχουν 4 ομάδες υποδοχής, για ταμείο και παροχή αποδείξεων και σε συνέχεια άλλες 4 για την τελική παράδοση των προϊόντων. Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με τσάντες ή καροτσάκια για ευκολότερη μεταφορά. Έχει προηγηθεί τηλεφωνική επιβεβαίωση της παραγγελίας και έχουν δωθεί οδηγίες για την ώρα προσέλευσης.

Όσοι δεν έχουν λάβει τηλεφώνημα είναι ή γιατί έδωσαν λάθος αριθμό ή γιατί δεν σήκωναν το τηλέφωνο. Η παραλαβή θα γίνεται μόνο με φυσική παρουσία και θα δίδονται αποδείξεις κατευθείαν στον καταναλωτή.

Την ίδια ώρα στο χώρο διανομής θα συλλέγονται φάρμακα για το ιατρείο κοινωνικής αλληλεγγύης για ανασφάλιστους ασθενείς. Όσοι έχουν δηλωθεί για εθελοντές και όσοι θέλουν να βοηθήσουν καλό είναι να βρίσκονται στο χώρο στις 8 το πρωί. Οι εργασίες είναι αρκετές, η προσπάθεια αυτή γίνεται για πρώτη φορά και ζητάμε από τώρα κατανόηση, υπομονή αλλά και τις συμβουλές σας για αποτελεσματική και απρόσκοπτη διεκπεραίωση.

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ρεθύμνου Χωρίς Μεσάζοντες είναι μια ομάδα καταναλωτών και παραγωγών στο νομό Ρεθύμνου πού επιδιώκει τη διαμόρφωση δίκαιης τιμής στα διακινούμενα προϊόντα. Μιας τιμής που θα εξασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση των παραγωγών, την ασφάλεια στην διατροφή των καταναλωτών καθώς και την ποιότητα των προϊόντων.

Επιδιώκουμε να προσφέρουμε ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα, βιολογικά όπου είναι δυνατό, στηρίζοντας μεθόδους παραγωγής μη επιβλαβείς για τον άνθρωπο και το περιβάλλον και δίνοντας προτεραιότητα στην τοπική παραγωγή.

Πιστεύουμε στην αλληλέγγυα οικονομία ως απάντηση στην πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική κρίση που βιώνουμε. Με την προσπάθεια αυτή αποκτούμε τον έλεγχο σε ένα βασικό στοιχείο της ζωής μας: τη διατροφή και τον τρόπο παραγωγής και διάθεσής της.

Από την δεύτερη διανομή στις τιμές των προϊόντων θα υπάρχει μια μικρή εισφορά αλληλεγγύης από τους παραγωγούς (θα περιλαμβάνεται στις αποδείξεις) και τους καταναλωτές. Με το ποσό που θα συγκεντρώνεται, θα πραγματοποιούνται δράσεις ενημέρωσης για τη διατροφή, εκδηλώσεις διάδοσης και στήριξης της αλληλέγγυας οικονομίας, πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και στήριξη των ανέργων που έχουμε στην ομάδα μας.

Μπορείτε να επικοινωνείτε με το Δίκτυο

  • Μέσω internet στην διεύθυνση www.dareth.gr
  • Μέσω email στην διεύθυνση info@dareth.gr
  • Τηλεφωνικά στο 6987172643 καθημερινά. Ώρες επικοινωνίας πρωί 10πμ-2μμ, απόγευμα από 6μμ-9μμ

Η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Χωρίς Μεσάζοντες