ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Η Τηλεόραση ΚΥΔΩΝ στην ψηφιακή εποχή

kydon-tvΓιορτάζοντας τα 20 χρόνια λειτουργίας της η Τηλεόραση ΚΥ∆ΩΝ, ο αγαπηµένος σταθµός όλων των Κρητικών, µπαίνει στην ψηφιακή εποχή.

Από το Σάββατο 15 Ιουνίου το πρόγραµµα της Τηλεόρασης ΚΥ∆ΩΝ µεταδίδεται και ψηφιακά, στα Χανιά και στο Ρέθυµνο από το κέντρο εκποµπής “Μαλάξα” και στο Ηράκλειο από το κέντρο εκποµπής “Ρογδιά”, στο κανάλι UHF 38. Παράλληλα συνεχίζεται και η αναλογική µετάδοση από όλα τα κέντρα εκποµπής.

Για τους τηλεθεατές το βασικό πλεονέκτηµα της ψηφιακής µετάδοσης είναι η εξασφαλισµένη υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου που µπορούν πλέον να απολαµβάνουν. Με την ψηφιακή κωδικοποίηση MPEG4 τα χιόνια, τα παράσιτα, οι παρεµβολές, τα είδωλα η θολή εικόνα και ο θόρυβος στον ήχο ανήκουν πλέον οριστικά στο παρελθόν.

Επίσης σύντοµα θα παρέχονται στους τηλεθεατές και επιπλέον ψηφιακές υπηρεσίες, όπως ο ηλεκτρονικός οδηγός προγράµµατος που παρέχει στον τηλεθεατή πληροφορίες για την εκποµπή που παρακολουθεί ανά πάσα στιγµή αλλά και για το
συνολικό πρόγραµµα του σταθµού.

Για την λήψη του επίγειου ψηφιακού σήµατος δεν είναι απαραίτητος ούτε περίπλοκος εξοπλισµός ούτε «πιάτο» δορυφορικής λήψης. Οι τηλεθεατές πρέπει απλά να διαθέτουν τηλεόραση ή δέκτη-αποκωδικοποιητή τεχνολογίας MPEG4, τον οποίο θα συντονίσουν στο συγκεκριµένο κανάλι ψηφιακής εκποµπής UHF 38.

Παράλληλα η Τηλεόραση ΚΥ∆ΩΝ, ένας από τους πιο παλιούς και γνωστούς Περιφερειακούς Τηλεοπτικούς Σταθµούς της Ελλάδας, εκσυγχρονίζεται και στον τοµέα του διαδικτύου και των πολυµέσων.

Εδώ και ένα χρόνο λειτουργεί στη διεύθυνση www.kydon.gr η νέα ανανεωµένη ιστοσελίδα της τηλεόρασης ΚΥ∆ΩΝ µε συνεχή ενηµέρωση για ότι συµβαίνει στη Κρήτη, την Ελλάδα και στον κόσµο, µε χρήσιµες πληροφορίες, οδηγό διασκέδασης και προτάσεις αγοράς.

Μέσα από την ιστοσελίδα www.kydon.gr µπορείτε ακόµη να παρακολουθείτε µέσω Web TV, ζωντανά µε live streaming το πρόγραµµα της Τηλεόρασης ΚΥ∆ΩΝ καθώς και να αναζητήσετε και να παρακολουθήσετε τις αγαπηµένες σας εκποµπές ανά πάσα στιγµή µέσω υπηρεσίας video on demand.

Σηµαντική είναι επίσης η διείσδυση της Τηλεόρασης ΚΥ∆ΩΝ στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης, µε δυναµική παρουσία στο Facebook, το Twitter και το YouTube.