ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνεχίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του το Κέντρο Πρόληψης Ρεθύμνου

Συνεχίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του το Κέντρο Πρόληψης Ρεθύμνου

Υπεγράφη από τον Πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, Περιφέρειας Κρήτης, Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, κ. Γιάννη Παρασύρη, Περιφερειακό Σύμβουλο Ρεθύμνου παρουσία της Αντιπεριφεριάρχου κ. Μαρίας Λιονή και της Διοικητικής Διευθύντριας του Κέντρου, κ. Μαρίας Ζαχαράκη, η 6η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ ΟΚΑΝΑ και Κέντρου Πρόληψης Ρεθύμνου.

Με την υπογραφή και της νέας αυτής Σύμβασης , η οποία περιλαμβάνει τον οικονομικό προϋπολογισμό και επιστημονικό σχεδιασμό δράσεων μέχρι 31/12/2014, το Κέντρο Πρόληψης, θα συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, παρέχοντας δωρεάν τις υπηρεσίες του σε γονείς , εκπαιδευτικούς, μαθητές και γενικότερα πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Ως γνωστό το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, Περιφέρειας Κρήτης, Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1997 με τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας, έχει σαν στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της σωματικής και ψυχικής υγείας.

Έχοντας αυτή τη φιλοσοφία, το Κέντρο απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους που δε σχετίζονται με τη χρήση ουσιών και οργανώνει προγράμματα για την οικογένεια, το σχολείο και την κοινότητα. Παράλληλα στηρίζει και παραπέμπει στις κατάλληλες θεραπευτικές δομές, τα άτομα που εμπλέκονται στην τοξικοεξάρτηση.