ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Σημαντική δωρεά στο Σχολικό Μουσείο Δήμου Ρεθύμνης στην Αμνάτο

Σημαντική δωρεά στο Σχολικό Μουσείο Δήμου Ρεθύμνης στην Αμνάτο

Σε μια σημαντική δωρεά προς το Σχολικό Μουσείο Δήμου Ρεθύμνης στην Αμνάτο προέβη πρόσφατα ο συνταξιούχος δάσκαλος Κώστας Μυγιάκης. Η δωρεά του αυτή ήρθε να προστεθεί σε πολλές άλλες που έχει κάνει στο Σχολικό Μουσείο, ως μέλος παλιότερα του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου (κοσμοσφαίριο, σχολικό τυπογραφείο, πρόπλασμα πατριδογνωσίας κ.α.).

Η πρόσφατη δωρεά περιλαμβάνει μια συλλογή από όργανα Φυσικής και Χημείας και μία άλλη από είδη χειροτεχνίας. Για όλα αυτά η Πρόεδρος Πέπη Μπιρλιράκη-Μαμαλάκη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα ήθελαν να τον ευχαριστήσουν θερμά και δια του Τύπου και να του δηλώσουν ότι προσβλέπουν στη βοήθειά του και στο μέλλον.

Το Σχολικό Μουσείο περατώνεται σε λίγο καιρό και λειτουργεί χάρη σε μεγάλο βαθμό στην προσφορά εθελοντικής εργασίας και υλικών από μια πληθώρα συμπαραστατών του. Μέχρι σήμερα εθελοντική εργασία έχουν προσφέρει οι Αλεβυζάκη Ελένη, Γιακιτζή Ειρήνη, Κανακάκη Μαρία, Κανακάκης Γιώργος, Κατημερτζόγλου Μαρία, Κιαγιά Βαρβάρα, Κονταξάκης Γιάννης, Λαγουδάκης Ζαχαρίας, Λεωνιδάκης Στέλιος, Ματζουράνη Αναστασία, Πολάκης Γιώργος, Σπινιαδάκης Πέτρος, Στρατιδάκης Χάρης, Τσιλιγκάνου Μαρία, Φασούλης Στέλιος και Τσουκνάκη Μαρία. Αντικείμενα έχουν προσφέρει οι Α΄ και Β΄ ΚΑΠΗ Ρεθύμνου, Βαγιωνάκης Μάρκος, Βερνάδος Μιχάλης, Δαφέρμος Αντώνης, Εκκεκάκης Γιώργος, Καλαϊτζιδάκη Μαριάννα, Καλούδης Γιώργος, Κανακάκης Μιχάλης, Κασσωτάκης Ζαχαρίας, Κόλλιας Τάσος, Μαυράκης Αλκιβιάδης, Μυγιάκης Βαγγέλης, Μυγιάκης Κώστας, Πελαντάκης Θεόδωρος, Πετρίδη Μαίρη, Πλατύραχου Αναστασία, Πλυμάκης Αντώνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγκάς, Πολιτιστικός Σύλλογος Πίκρη, Σαλβαράκη Βιβλιοπωλείο, Σκαρτσιλάκης Δημήτρης, Στεφανάκης Βαγγέλης και Φραγκούλη Αργίνη.

Με την ευκαιρία της έναρξης του σχολικού έτους, η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Σχολικού Μουσείου Δήμου Ρεθύμνης θα ήθελαν να ευχηθούν καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά. Θα ήθελαν επίσης να ενημερώσουν όσα σχολεία επιθυμούν να το επισκεφτούν ότι μπορούν να έρχονται σε επαφή με τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων (Γ. Κανακάκης, 6947808851) η με την γραμματεία της ΚΕΔΗΡ (2831040150).