ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΝΑΚΗΣ

Α. Μπενάκης: “Υπερήφανος που ανήκω στην αθλητική οικογένεια του Ο.Κ.Α Αρκάδι”

ΟΚΑ Αρκάδι 1995

Η οργανωτική επιτροπή του 3ου Εργασιακού πρωταθλήματος Βόλεϊ βράβευσε την ομάδα του Αρκαδίου (1993-95) αλλά και τους συντελεστές της επιτυχημένης εκείνης διετίας.

Ανάμεσά τους και ο Ανδρέας Μπενάκης, ο οποίος διετέλεσε έφορος του τμήματος στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός που απηύθυνε κατά τη διάρκεια των βραβεύσεων:

«Αγαπητοί φίλαθλοι και φίλοι του βόλεϊ. Μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα εδώ.

Δεν είναι η χαρά της απονομής της πλακέτας αλλά η στιγμή της αναπόλησης της όμορφης περιόδου 1993-1995 που είχα την τύχη να ζήσω.

Νιώθω χαρά που αισθάνομαι ότι οι διοργανωτές σέβονται την ιστορία, την ιστορία του αθλητισμού του τόπου, την ιστορία του βόλεΐ μας, την ιστορία του συλλόγου που καλλιεργεί τα ιδανικά και τις αξίες του αθλητισμού, το Ο.Κ.Α. Αρκάδι. Το απέδειξαν άλλωστε και πέρσι με την βράβευση του ανθρώπου που καθιέρωσε το βόλεϊ στη πόλη μας, τον Αλέξανδρο Πετρακάκη και την ομάδα παίδων που αναδείχθηκε πρώτη στην κατηγορία της το 1983.

Νιώθω χαρά που βλέπω ξανά όλα τα παιδιά εκείνης της περιόδου, που μπόρεσαν και είναι εδώ σήμερα.

Νιώθω χαρά που βλέπω τους συνοδοιπόρους αυτών των αθλητών την περίοδο εκείνη, τον Μπάμπη Μακρυγιάννη, τον Κώστα Σπιταδάκη, τον Βασίλη Μανουσάκη, τον Παντελή Ζουμπουλάκη.

Νιώθω χαρά για την διαδρομή της προσπάθειας μας την περίοδο 1993-1995.

Νιώθω χαρά για όλα όσα κατορθώσαμε εκείνη την διετία, γιατί τα καταφέραμε χωρίς εξωτερική υποστήριξη, με δικά μας χρήματα, μιας και σε όσους απευθυνθήκαμε δεν μας πίστεψαν. Με όπλο την πίστη μας στο άθλημα, την πίστη στο όραμα μας και την αστείρευτη ενέργεια των αθλητών και του προπονητή μας, Κώστα Σπιταδάκη, καταφέραμε να γευτούμε σημαντικές εμπειρίες από το άθλημα και τη ζωή.

Νιώθω υπερήφανος που ανήκω στην αθλητική οικογένεια του Ο.Κ.Α Αρκάδι.

Νιώθω ευγνωμοσύνη που αυτός ο σύλλογος και οι άνθρωποι του (αθλητές, προπονητές, παράγοντες) μου έδωσαν την ώθηση και τα εφόδια για την επαγγελματική μου σταδιοδρομία.

Την περίοδο εκείνη είχα την τύχη να είμαι Πρόεδρος του μεγαλύτερου συλλόγου της πόλης μας, του Ο.Κ.Α. ΑΡΚΑΔΙ και να πλαισιώσω με τις δυνάμεις μου τον Μπάμπη Μακρυγιάννη, τον Κώστα Σπιταδάκη και τον Βασίλη Μανουσάκη. Ταυτόχρονα στο τμήμα βόλεϊ, λόγω της ειδικότητας μου, υποστήριξα την ομάδα στον τομέα της φυσικής κατάστασης μαζί με τον φίλο και συνάδελφο Παντελή Ζουμπουλάκη, προπονητή του συλλόγου μας στην Άρση Βαρών.

Πέρα από την χαρά μου, δεν σας κρύβω ότι νοιώθω και λύπη που αυτός ο τόπος τα τελευταία 40 χρόνια δεν έχει μπορέσει να αξιοποιήσει τους δικούς του ανθρώπους του αθλητισμού και ιδιαίτερα του Ο.Κ.Α Αρκάδι.

Νιώθω λύπη επίσης που η πολιτική ηγεσία του τόπου μας 40 χρόνια τώρα, δεν έχει επενδύσει στον αθλητισμό (παρά ελάχιστες εξαιρέσεις και μικρές ενέργειες).

Παρόλα αυτά και για να μην σας κουράζω άλλο, νιώθω υπέροχα που είμαι μαζί σας, νιώθω υπέροχα που έχω την οικογένεια μου δίπλα μου.

Ευχαριστώ όλους όσους συνεργάστηκα εκείνη την διετία, μου έμαθαν πολλά και ιδιαίτερα τον Κώστα Σπιταδάκη, ελπίζω να πήραν και από μένα ένα μέρος όλων όσων προσπάθησα να τους προσφέρω.

Να είστε πάντα όλοι καλά. Σας ευχαριστώ πολύ.

3/4/2016

Ανδρέας Ι. Μπενάκης τ. πρόεδρος Ο.Κ.Α. Αρκάδι».