ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου: Στάση εργασίας την Παρασκευή 17 Μαΐου

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου συνεδρίασε έκτακτα, την Τετάρτη 15 Μαΐου, παρουσία των Προέδρων των Α/θμιων Σωματείων και αποφάσισε τα ακόλουθα:

1. Να καλέσει την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει 24/ωρη απεργία την Παρασκευή 17 Μαΐου, πρώτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων.

2. Να προκηρύξει 3/ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 17 Μαΐου, πρώτη μέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων, από τις 12:30 έως τη λήξη του ωραρίου.

Παράλληλα, καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου στις 13:00 στο Δημαρχείο Ρεθύμνου.

Η αντιδημοκρατική και φασιστική ενέργεια της Κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση του συνόλου των καθηγητών της χώρας, δείχνει ξεκάθαρα, πλέον, το πρόσωπο της τρικομματικής Κυβέρνησης. Καταλύουν και το τελευταίο ψήγμα στοιχειώδους δημοκρατικής συνδικαλιστικής ελευθερίας, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να ποδοπατήσουν και να κάμψουν το φρόνημα το ελληνικού λαού. Σήμερα είναι οι καθηγητές αυτοί που πλήττονται. Αύριο, θα είναι η σειρά μιας άλλης εργασιακής και κοινωνικής ομάδας. Ο στόχος είναι προφανής: η πλήρης υποβάθμιση και κινεζοποίηση της ελληνικής κοινωνίας προς όφελος των ξένων οικονομικών συμφερόντων.

Αυτή η προσπάθεια δεν πρέπει να περάσει!

Για το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου

Ο Πρόεδρος
Νίκος Δερεδάκης

Η Γραμματέας
Ειρήνη Κοτζάκη