ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Αφιέρωμα στην υφαντική τέχνη πραγματοποιήθηκε στο Αμάρι

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΦΑΝΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, ο Παναμαριώτικος Συλλογος Γυναικών «Εργάνη» σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο των Ορέων και την ΑΜΑΡΙ ΑΕ ΟΤΑ διοργάνωσε στον Αγροτουριστικό Πολυχώρο Πάνακρον του Δήμου Αμαρίου και πιο συγκεκριμένα στην συνεδριακή αίθουσα «ΑΜΑΡΙΟΣ ΖΕΥΣ» εκδήλωση αφιερωμένη στην υφαντική τέχνη.

Οι παραδοσιακοί αργαλειοί, τα νήματα  και τα χρώματα, που περίμεναν τους επισκέπτες τους οδήγησαν στο να ανακαλύψουν τις χαρές και τα θαύματα της Ύφανσης.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΦΑΝΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ

Οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να ξάνουνε, να βάψουν με φυσικά χρώματα και να καθίσουν στα αργαλειά να υφάνουν όπως  τον παλιό καλό καιρο.

Ιδιαίτερη αίσθηση δε, προκάλεσε η έκθεση λαϊκής τέχνης και υφαντικής που ήταν στημένη στον ίδιο χώρο καθώς και τα ξυλόγλυπτα μινιατούρες, έργα του κ.Καπελώνη από τις Κουρούτες Αμαρίου αποσπώντας τον θαυμασμό όλων.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση που προλόγισαν και παρουσίασαν η κ.Βαρβάρα Τερζάκη από το Πανεπιστήμιο των Ορέων και  η κα Δραμιτινού Κατερίνα από τον Παναμαριώτικο Σύλλογο Γυναικών «Εργάνη», ενώ χαιρετισμό και πρόσκληση για μόνιμη έκθεση λαικής τέχνης στον Πολυχώρο του Πάνακρον απήυθυνε ο Πρόεδρος της ΑΜΑΡΙ ΑΕ ΟΤΑ κος Μαρκίδης Νικόλαος.

Ακολούθησε κέρασμα από την ΑΜΑΡΙ ΑΕ ΟΤΑ.