ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΝΙΚΗ ΛΥΜΠΕΡΗ

Αύξηση 12% του Android στην Ελλάδα. 30% των Ελλήνων κατόχων κινητού, διαθέτουν smartphone

smartphones

Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το Infocom.gr, το 30% των Ελλήνων που κατέχουν κινητό, διαθέτει smartphone, ποσοστό διείσδυσης που δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι ιδιαίτερα υψηλό, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Ευρωπαϊκός μέσος όρος έχει ξεπεράσει το50% από τον περασμένο Νοέμβριο.

Ενδιαφέρον είναι πως το 50% των πωλήσεων smartphone στην Ελλάδα αφορούσε συσκευές που κοστίζουν λιγότερο από 150 ευρώ, ενώ το 16% προτίμησε πιο high-end συσκευές, που κοστίζουν περισσότερα από 500 ευρώ, πράγμα που δείχνει την συμπεριφορά μας εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Πάντως, όσον αφορά τα λειτουργικά, για την χρονιά που πέρασε στην Ελλάδα, κερδισμένο φαίνεται να είναι το Android με αύξηση στις πωλήσεις κατά 12%. Τα iPhone παρουσίασαν πτώση κατά 11%, ενώ σημαντική πτώση στης πωλήσεις παρουσίασαν τα BlackBerry καιSymbian, με ενίσχυση της παρουσίας των Windows Phone συσκευών.

Άρα… το 30% έχουμε smartphones πια και το 2012 αγοράσαμε περισσότερο Android. Τι λέτε ότι θα γίνει το 2013; Τι θα αγοράσετε και πόσο είστε διατεθειμένοι να το πληρώσετε;

 

Νίκη Λυμπέρη