Αγάπη Αέναη, μια ταινία μικρού μήκους με πρωταγωνιστές μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου!

Με τα βιβλία στη φαρέτρα μας σημαδεύουμε με αισιοδοξία ένα καλύτερο αύριο!

Η φιλαναγνωσία είναι μια επίκτητη ιδιότητα που μπορεί να καλλιεργηθεί γι’ αυτό πρέπει να συμβάλλουμε με πολλούς τρόπους ώστε να αγαπήσουν τα παιδιά το διάβασμα. Έτσι μπορούν να εμπλουτίσουν τις λεκτικές δεξιότητές τους, να νιώσουν συναισθηματική ασφάλεια, να ενισχυθούν οι δεξιότητες της λογικής, της σκέψης, της επικοινωνίας, της φαντασίας, να γνωρίσουν πρότυπα συμπεριφοράς και ζωής, να ψυχαγωγηθούν και να αποκτήσουν παιδεία. Απώτερος στόχος είναι πάντα να αποθαρρυνθούν τα παιδιά από τη χρήση κινητών τηλεφώνων γνωρίζοντας τις αρνητικές επιπτώσεις.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκε από τη συνεργασία του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου το οποίο εκπονεί το πρόγραμμα erasmus +/Δράση KA 229 με τίτλο “Posja czytania-nowa moda I mania” “Reading is my Passion and a New Fashion”, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου και της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου η ταινία μικρού μήκους “Αγάπη Αέναη” επιδιώκοντας να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα στην κοινωνία μας: “Αποχωρίζομαι το κινητό, ξεφυλλίζω βιβλία”.

Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Πάνου Γιωβάννη , το σενάριο και η επιμέλεια της Μαρίας Αποστολάκη, μοντάζ και εικονοληψία Γιάννης Ανδρίτσιος, η μουσική είναι του συνθέτη Αντώνη Ζαχαράκη και η μετάφραση της Χριστίνας Γιώτση.

Ερμηνεύουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου και οι γονείς τους οι οποίοι συμμετείχαν με πολλή χαρά.

Μας καλούν όλους να γίνουμε αρωγοί και συνοδοιπόροι σε αυτή την προσπάθεια, συμμετέχοντας ενεργά .