ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΚΛΙΔΑΚΗ

Αγάπη Κακλιδάκη (Κακλή): «Στόχοι και Φιλοδοξίες»

Ο νομός Ρεθύμνης ο τόπος καταγωγής μας, το σπίτι μας. Η πόλη του Ρεθύμνου, η πόλη των γραμμάτων και των τεχνών. Τα χωριά μας, οι παιδικές μας αναμνήσεις στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς, τα ξεκλείδωτα σπίτια των ανθρώπων του μόχθου, της φιλοξενίας και της προσφοράς.

Γι όλα αυτά θέλω να προσπαθήσω, γι όλα αυτά που έχω υποχρέωση ως πολίτης του Ρεθύμνου να υπηρετήσω, να διαφυλάξω, να αναδείξω, να διεκδικήσω και να απαιτήσω. Το Ρέθυμνο είναι νομός ορόσημο της Κρήτης με μοναδική γεωγραφία και φυσική ομορφιά, με πλούσια παράδοση στις τέχνες και στον πολιτισμό.

Δεσμεύομαι εάν οι συμπολίτες μου με τιμήσουν με την ψήφο τους στις εκλογές της 7ης Ιουλίου να διεκδικήσω τρία αιτήματα που θεωρώ ιδιαιτέρως σημαντικά για το σύνολο του νομού μας. Την ακτοπλοϊκή σύνδεση, την περαιτέρω αξιοποίηση του φράγματος των ποταμών και τη δημιουργία ενός σύγχρονου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης. Είναι κάθε άλλο παρά παράλογο να μην συνδέεται ακτοπλοϊκά το Ρέθυμνο απευθείας με το λιμάνι του Πειραιά τουλάχιστον το εξάμηνο της καλοκαιρινής περιόδου. Με γρήγορο πλοίο που θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους της ηπειρωτικής χώρας να έχουν άμεση πρόσβαση ακόμα και για μονοήμερη επίσκεψη. Κάτι που θα ενισχύσει την τοπική οικονομία και θα διευκολύνει παράλληλα τις μετακινήσεις των Ρεθεμνιωτών. 

Το φράγμα των ποταμών ως το σπουδαιότερο έργο του νομού των τελευταίων ετών έχει παραμείνει ημιτελές, και λειτουργικά ως φορέας ύδρευσης αλλά και χωρίς να έχουν αξιοποιηθεί οι πολλές δυνατότητες της γύρο περιοχής.

Το τρίτο, που χρειάζεται αυτονόητα και αμέριστα την συμπαράσταση όλων των θεσμικών παραγόντων, τοπικά αλλά και από τους όμορους νομούς, είναι ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς μας αλλά και στους επισκέπτες μας να κατασκευάσουμε έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό οδικό άξονα διευκολύνοντας τις μετακινήσεις, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα κυρίως όμως σώζοντας ανθρώπινες ζωές. Αυτά τα τρία, μαζί με τα υπόλοιπα εξίσου σημαντικά θέματα, της υγεία, της παιδείας, της οικολογίας και του περιβάλλοντος, της ασφάλειας θα αποτελέσουν το δικό μου πεδίο διεκδικήσεων.

Επίσης έχοντας προσωπική εμπειρία του καλλιτεχνικού γίγνεσθαι εξαιτίας της επαγγελματικής ιδιότητας του πατέρα μου ονειρεύομαι τη δημιουργία ενός Μεσογειακού Φεστιβάλ καλών τεχνών. Είναι γνωστό ότι το Ρέθυμνο υπήρξε  χωνευτήρι πολιτισμών, ενέταξε και δεν ενσωμάτωσε, με κριτήριο πάντα την ποιότητα και το ήθος, δημιουργώντας τη δική του πολιτιστική παράδοση. Το φεστιβάλ επιθυμώ να συγκεντρώνει καλλιτέχνες από όλα τα πέριξ της Μεσογείου κράτη ενώ η διεξαγωγή του θα πραγματοποιείται σε διαφορετική περιοχή του νομού κάθε χρόνο. Έτσι θα ξανασυνδέσουμε την αλυσίδα του πολιτισμού και της παράδοσης με επίκεντρο πάντα το Ρέθυμνο. Αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες, είμαι όμως σίγουρη ότι η καινούργια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα πάρει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες ώστε ο τόπος μας να  μπει σε τροχιά εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης. Ατενίζοντας αισιόδοξα το μέλλον, στοχεύοντας, φιλοδοξώντας και διεκδικώντας για την Ελλάδα με Αγάπη για το Ρέθυμνο με Αγάπη.

Αγάπη Κακλιδάκη (Κακλή)
Υποψήφια Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Νομού Ρεθύμνου