Αγιασμός στο ΣΔΕ Ρεθύμνου με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου

Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία για την κατάκτηση της γνώσης. Ιδιαίτερα σημαντική είναι για τους ενήλικους εκπαιδευόμενους που το ξεκίνημά τους αυτό συνοδεύεται, εκτός από προσδοκίες και όνειρα, με ποικίλες οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις και χρειάζονται δύναμη ψυχής.

Προς αυτήν την κατεύθυνση την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε αγιασμός στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ρεθύμνου από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Νικηφόρο, και τον Πατέρα Νικόλαο Φλουρή.

Τον αγιασμό τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος, μετά από πρόσκληση της διευθύντριας Ειρήνης Αντωνίου και την επιθυμία των εκπαιδευομένων του ΣΔΕ Ρεθύμνου, με επικεφαλής τον εκπαιδευόμενο Φραγκιουδάκη Φραγκίσκο.

Μετά την τέλεση του αγιασμού, ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Νικηφόρος και ο Μητροπολίτης κ.κ. Ευγένιος ευχήθηκαν στους εκπαιδευόμενους να ολοκληρώσουν με επιτυχία το σκοπό για τον οποίο ήρθαν στο σχολείο και να αλλάξουν, με αυτή τους την προσπάθεια, τη ζωή τους προς το καλύτερο. Ειδικότερα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευγένιος τόνισε τη μεγάλη σπουδαιότητα της δεύτερης ευκαιρίας που έχουν οι ενήλικοι εκπαιδευόμενοι, κάνοντας αναφορά στη δεύτερη ευκαιρία που έδωσε ο Θεός στους ανθρώπους. Επίσης, παρότρυνε τους εκπαιδευόμενους να συνεχίσουν την προσπάθειά τους και όσο ζουν να ανεβαίνουν όλο και πιο ψηλά στην παιδεία, στον πολιτισμό και προπάντων στο ήθος και στην ανθρωπιά.

Οι νέοι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Ρεθύμνου θέλησαν να μοιραστούν την εμπειρία τους: «Οι ιερείς και ο Σεβασμιότατος, μας έκαναν την τιμή να επισκεφτούν το σχολείο μας. Με την ευλογία τους αισθανθήκαμε ότι η νέα σχολική χρονιά θα μας προσφέρει μάθηση και ηρεμία. Αυτό που μας ενθουσίασε ήταν ότι ο Σεβασμιότατος κ.κ. Ευγένιος ήταν πάρα πολύ απλός άνθρωπος, γεμάτος γνώσεις και γαλήνη και ότι μας προσκάλεσε με μεγάλη χαρά να μας ξεναγήσει στο Επισκοπείο. Ήταν πολύ σημαντική για μας η παρουσία του στο νέο ξεκίνημα της ζωής μας».

Ευχαριστούμε τους εκπρόσωπους πατέρες της εκκλησίας για την τιμή που μας έκαναν. Με τους ύμνους και την ευλογία τους ξεκινάμε, εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτικοί, με φώτιση, προς μια δημιουργική σχολική χρονιά.

Η διευθύντρια Ειρήνη Αντωνίου