ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αγιοκυριακάτικες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στο Χώνος Μυλοποτάμου

Θεσμό πλέον στον ορεινό Μυλοπόταμο αποτελούν κάθε καλοκαίρι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει στο Χώνος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Χωνιανιανών «Το Χώνος».

Από την Πέμπτη 6 Ιουλίου μέχρι την Κυριακή το Χώνος γεμίζει ζωή και φέτος με την ευκαιρία του εορτασμού της Αγίας Κυριακής και με αφορμή τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δραστήριος πολιτιστικός σύλλογος με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Μυλοποτάμου.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις με τον γενικό τίτλο «Αγιοκυριακάτικες Πολιτιστικές και Αθλητικές εκδηλώσεις» των Απανταχού Χωνιανιανών Μυλοποτάμου «Το Χώνος» περιλαμβάνουν συναυλίες, χορούς, εκθέσεις ζωγραφικής και κατασκευών από πέτρα και ανακυκλώσιμα υλικά, εργαστήρια πηλού, παιχνίδια για μικρούς και αθλητικές δραστηριότητες.

Οι φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στην ορεινή γωνιά του Μυλοποτάμου ξεκινούν την Παρασκευή 7 Ιουλίου με ένα αυθεντικό κρητικό γλέντι με το συγκρότημα του Κώστα Σαριδάκη, ενός καλλιτέχνη που το ταλέντο του προσθέτει τα προσωπικά του ηχοχρώματα στην Κρητική μουσική.

Στη βραδιά, που έχει τίτλο «ένας κύκλος μια παρέα» και πραγματοποιείται στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, θα χορέψει και ο Κρητικός Χορευτικός Σύλλογος «Τ’ αόρι» του Στέλιου Πατελάρου και της Κατερίνας Ανδρεαδάκη. Την επόμενη μέρα, το Σάββατο 8 Ιουλίου η λαϊκή μουσική βρίσκει μια γνήσια ερμηνεύτρια στη φωνή της Ελένης Βεργαδή η οποία μαζί με το συγκρότημα της θα μας προσφέρει μια αξέχαστη βραδιά λαϊκής μουσικής.

Και οι δυο συναυλίες θα ξεκινήσουν στις 9:30 το βράδυ ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου θα λειτουργήσει έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών από πέτρα και ανακυκλώσιμα υλικά από την Εύη Μπαλού, Ρεγγίνα Πετούση και Αλκυόνη Φλουρή. Παράλληλα την Κυριακή, στις 12:30 το μεσημέρι, στήνεται στον ίδιο χώρο εργαστήριο πηλού για μικρούς και μεγάλους και τα μαθήματα αναλαμβάνει η Ειρήνη Γεμιστού.

Οι αθλητικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στο Χώνος Μυλοποτάμου ξεκινούν το Σάββατο 8 Ιουλίου και θα συνεχιστούν και την Κυριακή 9 Ιουλίου.

Περιλαμβάνουν φυσιολατρικούς αγώνες δρόμου, πιλάτες, αγώνες μπάσκετ και πινγκ-πονγκ. Σκακιστικό φεστιβάλ και Κρητικό Βόλι (αγώνισμα της Μινωϊκής περιόδου) ενώ τα παιδιά θα διαγωνισθούν σε Νεροδρομίες.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν Φυσιολατρικές Πεζοπορίες στα μονοπάτια του Χώνου και το 7ο Κυνήγι Επιβίωσης.

Τέλος οι θρησκευτικές εκδηλώσεις, στο Χώνος Μυλοποτάμου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Αγίας Κυριακής, θα γίνουν την Πέμπτη 6 Ιουλίου, στις 19:30, όπου θα πραγματοποιηθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και θα κορυφωθούν την επόμενη ημέρα Παρασκευή 7 Ιουλίου, στις 07:30 το πρωί, με τη Θεία Λειτουργία.

Οι κάτοικοι του Χώνου και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Χωνιανών Μυλοποτάμου «Το Χώνος» σας περιμένουν στις εκδηλώσεις τους για να σας προσφέρουν όμορφες στιγμές κρητικής παράδοσης και μουσικής αλλά και τη γνήσια κρητική φιλοξενία της ορεινής Κρήτης.