ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Αγιοκυριακάτικες Πολιτιστικές και Αθλητικές εκδηλώσεις» στο Χώνος Μυλοποτάμου

Στο Χώνος του Δήμου Μυλοποτάμου πραγματοποιούνται για ενδέκατη συνεχή χρονιά, την Κυριακή 30 Ιουνίου και από την Παρασκευή 5 μέχρι και την Κυριακή 7 Ιουλίου, οι θρησκευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, που οργανώνει με την  ευκαιρία του εορτασμού της Αγίας Κυριακής, ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Χωνιανιανών Μυλοποτάμου «Το Χώνος». Πρόκειται για εκδηλώσεις που έχουν γίνει θεσμός στο νησί μας και στηρίζονται από την Περιφέρεια Κρήτης και από τον δήμο Μυλοποτάμου.

Οι «Αγιοκυριακάτικες Πολιτιστικές και Αθλητικές εκδηλώσεις» περιλαμβάνουν: συναυλίες, χορούς, παζάρι κρητικών προϊόντων και φυσικά, αθλητικές δραστηριότητες με διασυλλογικούς αγώνες ποδηλασίας, αγώνες μπάσκετ αλλά και σκακιστικό φεστιβάλ.

Οι εκδηλώσεις στο Χώνος Μυλοποτάμου ξεκινούν την Κυριακή 30 Ιουνίου με τον 4ο Διασυλλογικό Ποδηλατικό αγώνα δρόμου που οργανώνει ο ΠΟΗ Κάστρο και ώρα εκκίνησης στις 10:30 το πρωί.

Ο Νίκος Ζωιδάκης και το συγκρότημα του, ανοίγουν τον τριήμερο των εκδηλώσεων της ερχόμενης εβδομάδας και έρχονται την Παρασκευή 5 Ιουλίου, στο Χώνος, για να δώσουν κρητικό χρώμα στις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στην χοροεσπερίδα, που η είσοδος είναι ελεύθερη και ξεκινά στις 21:30 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου , θα χορέψει και ο Κρητικός Χορευτικός Σύλλογος «Τ’ αόρι» του Στέλιου Πατελάρου και της Κατερίνας Ανδρεαδάκη.

Την επόμενη μέρα, το Σάββατο 6 Ιουλίου, σε μια όμορφη λαϊκή βραδιά  στον ίδιο χώρο του δημοτικού σχολείου, θα εμφανιστεί η Βάλλια Ειρηναίου. Μαζί της ο Γιώργος Μποζατζίδης, η Μιχαέλα Βρυθιά και ο Άρης Ζερβός. Στο μπουζούκι θα τους συνοδεύσει ο Δημήτρης Τριανταφύλλου, στα πλήκτρα ο Άρης Κιουπάκης, στο μπάσο ο Γιάννης Ερµής, στα κρουστά ο Νίκος Χατζηλουκάς και στην κιθάρα ο Γιώργος Μποζατζίδης.

Την ίδια μέρα θα λειτουργήσει και το Παζάρι Γεύσεων, Χρωµάτων & Αρωµάτων.

Οι  παράλληλες αθλητικές εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 6  Ιουλίου, στις 11:30 το πρωί με τον 11ο Αγώνα µπάσκετ 3χ3 και τον διαγωνισµό τρίποντων & βολών και θα συνεχιστούν στη μια το μεσημέρι με τον 7ο Αγώνα πινγκ-πονγκ, ενώ υπεύθυνος αυτών των αγώνων είναι ο ιερέας Γεώργιος Κουγιουµουτζάκης. Ακολουθεί στις 15:00 το μεσημέρι το 5ο Κυνήγι Επιβίωσης με υπεύθυνη την Μαρία Παπανδρέου.

Οι εκδηλώσεις στην όμορφη γωνιά του Μυλοποτάμου συνεχίζονται και την Κυριακή 7  Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι με το 4ο Σκακιστικό Φεστιβάλ και σε συνεργασία με τον  Σκακιστικό Όμιλο Ηρακλείου Αγώνας Σιµουλτανέ από τον πρόεδρο του οµίλου Νίκο Παπανδρέου και αγώνας γρήγορου σκακιού.

Παράλληλα θα γίνει αγώνας με Κρητικό Βόλι (αγώνισμα της Μινωϊκής περιόδου) ενώ τα παιδιά θα διαγωνισθούν σε Νεροδρομίες.

Την ίδια μέρα μετά το πέρας της θείας λειτουργίας της Αγίας Κυριακής θα γίνει αγιασµός και παρουσίαση των έργων του Εµµανουήλ Ρουµπάκη στον αίθριο χώρο του εργαστηρίου του.

Οι κάτοικοι του Χώνου Μυλοποτάμου και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Χωνιανών σας περιμένουν στις εκδηλώσεις τους για σας προσφέρουν  γνήσια και αυθεντική κρητική φιλοξενία.