ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Αγώνας Gymkhana για πρώτη φορά στην Κρήτη

Η Κρήτη ετοιμάζεται να φιλοξενήσει για πρώτη φορά αγώνα Gymkhana, που θα διεξαχθεί στο Αεροδρόμιο Μάλεμε την Κυριακή 2 Απριλίου.

Gymkhana_Chania2April_Banner

Ο αγώνας Gymkhana θα διοργανωθεί από το Αθλητικό Σωματείο Αυτοκινήτων Χανίων (ΑΣΑΧ) και θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί. Το Gymkhana είναι συνδυασμός αγώνων Δεξιοτεχνίας, καθώς οι οδηγοί πρέπει να διανύσουν μια διαδρομή που αποτελείται από σλάλομ βαρέλια και περιστροφές, GP Tuning καθώς απαιτεί απόλυτη ταχύτητα και Dragster, αφού τα αυτοκίνητα διαγωνίζονται ανά ζεύγη, σε ξεχωριστές διαδρομές.

Ο αγώνας Gymkhana χωρίζεται σε 3 φάσεις. Στην πρώτη φάση (Stage 1), οι οδηγοί χρονομετρούνται και στις δύο διαδρομές και ως αποτέλεσμα εμφανίζεται το άθροισμα των χρόνων τους. Στη δεύτερη φάση (Stage 2) οι συμμετέχοντες κατατάσσονται σε ζευγάρια βάσει του συνολικού χρόνου που έχουν πετύχει ως εκείνο το σημείο, δηλαδή στην πρώτη φάση, με τον πρώτο να αντιμετωπίζει τον τελευταίο, τον δεύτερο να αντιμετωπίζει τον προτελευταίο κ.ο.κ. Σημειώνεται, πως ο ταχύτερος εκ των δύο οδηγών, με βάση τον χρόνο στην πρώτη φάση, διαλέγει τη διαδρομή που θα ξεκινήσει. Μετά από αυτή τη διαδικασία «Knockout» ακολουθεί η τρίτη φάση (Stage 3) όπου αγωνίζονται οι οδηγοί που προκρίθηκαν και εντέλει, προκύπτουν οι 3 καλύτεροι οδηγοί σε κάθε κατηγορία (προσθιοκίνητα, τετρακίνητα, πισωκίνητα).

Χορηγοί του αγώνα είναι το Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Στρατουδάκη και η εταιρεία Περιποίησης Αυτοκινήτου SmartShine Details.

Επίσης, ο αγώνας Gymkhana έχει την υποστήριξη της ANEK Lines/Blue Star Ferries και των επαγγελματιών της περιοχής, ενώ σημαντική είναι η βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, του Δήμου Πλατανιά και του Ασθενοφόρου της Κλινικής Τσεπέτη.

Πληροφορίες: 6977785949 (Αντώνης Κυρμιτζόγλου)

Δηλώσεις Συμμετοχών: 6945970386 (Άννα Φραδελάκη)