ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Αγωνία και απελπισία για τους οικείους εκατοντάδων επιβατών

Δραματικές ώρες ζουν οι οικογένειες των επιβατών των δύο αμαξοστοιχιών, που μετέφεραν 350 ανθρώπους και συγκρούστηκαν μετωπική παίρνοντας φωτιά. Η επιχείρηση για τους εγκλωβισμένους βρίσκεται σε εξέλιξη, την ώρα που μεγάλα είναι ερωτήματα για τις ευθύνες.

«Είμαστε στο σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Στην αρχή είδα κόσμο μαζεμένο και λέω “θα έχει κάποια βλάβη το τρένο”. Στη συνέχεια όταν είδα να έρχονται δημοσιογράφοι λέω θα είναι κάτι πιο βαρύ. Εγώ έμαθα από τα ταξί για τη σύγκρουση. Από την αστυνομία και την εταιρεία δεν μας είπαν τίποτα. Είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο, ελπίζοντας για το καλύτερο» δήλωσε στον δημοσιογράφο Χρήστο Αβραμίδη νέος, που αγωνία για την τύχη της κοπέλας του.

Aπελπισμένοι οι συγγενείς όσων δεν είδαν τους οικείους τους να αποβιβάζονται από τα λεωφορεία με επιζώντες. Ορισμένοι από όσους δεν βρήκαν τους δικούς τους στο σταθμό της συμπρωτεύουσας ξεκίνησαν για τα νοσοκομεία, όπου μεταφέρθηκαν τραυματίες.

Μεγάλη συγκίνηση όσοι αντικρίζουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα τυλιγμένους στις κουβέρτες. «Μαμά μη με αγκαλιάζεις σφιχτά. Πονάω» είπε μία κοπέλα στη μητέρα της. Ανείπωτη η αγωνία ενός πατέρα, που μέσα στο τρένο είχε τις δίδυμες κόρες του.

Σημειώνεται στον τόπο της τραγωδίας μετέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Αθήνας και Θεσσαλονίκης για να συνδράμει τις τοπικές αρχές.

Η οδυνηρή διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των θυμάτων γίνεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ για ορισμένα χρειάζεται να υπάρξει διαδικασία μέσω DNA λόγω απανθράκωσης.

► Το τηλέφωνο για την ενημέρωση των συγγενών είναι το εξής: 240683175-6.

Τα εφιαλτικά δευτερόλεπτα πριν τη σύγκρουση

Σοκάρουν οι μαρτυρίες των επιβατών που έζησαν τον τρόμο της σύγκρουσης της επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορευματική, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη (Λάρισα).

«Στην αρχή μας είπαν ότι θα υπάρχουν καθυστερήσεις. Μας λένε ότι υπάρχει σύγχυση στις γραμμές. Ακούω δύο υπαλλήλους του τρένου να λένε ”που είναι αυτός ο υπεύθυνος;” και σε ένα λεπτό μπαμ», λέει ο ένας επιβάτης και ενώ ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της τραγωδίας

Ένας άλλος επιβάτης λέει: «Άκουσα στον ασύρματο να λένε ”Πάμε κι όπου βγει”».