ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

AGORA: Ο Γιώργος Αυγερόπουλος συζητά με το κοινό, σε ζωντανή σύνδεση!

agoraΤην Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, ο Γιώργος Αυγερόπουλος θα συζητήσει με το κοινό σε ζωντανή σύνδεση, μετά το τέλος της προβολής των 19.30, του νέου του ντοκιμαντέρ «ΑΓΟΡΑ: ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ», στον κινηματογράφο CINELAND ΠΑΝΤΕΛΗΣ (Εμμ. Πορτάλιου 3-5).

Πρόκειται για μια ταινία-κιβωτό της ελληνικής κρίσης που εγκλείει στα τέσσερα χρόνια έρευνας και παραγωγής της τη μακροχρόνια παρακολούθηση της ζωής συγκεκριμένων ανθρώπων από διάφορες κοινωνικές τάξεις, καθώς και κομβικά πολιτικά γεγονότα με βαθιές, τραυματικές επιπτώσεις στις ζωές των Ελλήνων, παρουσιάζοντας με κριτικό βλέμμα τοποθετήσεις από σημαίνοντα πρόσωπα της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, καθώς και από ειδικούς αναλυτές της διεθνούς οικονομικής και πολιτικής σκηνής. Η ταινία συνθέτει ένα ανακεφαλαιωτικό χρονικό της πτώσης, διερευνώντας τα πολιτικά και οικονομικά πειράματα υψηλού κόστους στην Ευρώπη και τις ανυπολόγιστες επιπτώσεις τους στις ζωές των απλών πολιτών στην Ελλάδα και αποτελεί ένα αντίδοτο στη λήθη που μας παρακινεί να σκεφτούμε το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης.

Αρκετά είναι τα πρόσωπα που εμφανίζονται. Ανάμεσά τους, οι πολιτικοί Γιώργος Αλογοσκούφης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Μάρτιν Σουλτς, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Χριστοδουλάκης, οι ειδικοί αναλυτές Μάικλ Ας, Γιάνης Βαρουφάκης (ως καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών), Ναόμι Κλάιν, Κόλιν Κράουτς, Ρίτσαρντ Πάρκερ, Σεραφείμ Σεφεριάδης και Τόμας Χέρντον, οι επιχειρηματίες Γιάννης Αλαφούζος και Σταύρος Σταυρίδης, καθώς και αρκετοί Έλληνες και αλλοδαποί πολίτες. 

Ο Γιώργος Αυγερόπουλος, ένας διεθνώς καταξιωμένος και πολυβραβευμένος ντοκιμαντερίστας (σειρά ντοκιμαντέρ «Εξάντας», «Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας»), εργάστηκε ως δημοσιογράφος στους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της Ελλάδας καλύπτοντας θέματα εσωτερικής επικαιρότητας. Εργάστηκε επίσης ως πολεμικός ανταποκριτής  στα μέτωπα της Βοσνίας, της Κροατίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, του Κοσσόβου και της Παλαιστίνης ενώ κάλυψε γεγονότα που συγκλόνισαν τον κόσμο όπως η εξέγερση στην Αλβανία, οι σεισμοί της Τουρκίας και του Ιράν και το Ναυάγιο του Εσθονία.

Σήμερα η δουλειά του Γιώργου Αυγερόπουλου προβάλλεται από διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ και τηλεοπτικά δίκτυα.

Η ταινία «ΑΓΟΡΑ: ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ» θα προβάλλεται από την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου σε δύο προβολές, 19.50 και 22.15. Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου θα προβληθεί στις 19.30 και τις 22.30.