ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Άγρια επίθεση δέχθηκε η 12χρονη, θύμα μαστροπείας στον Κολωνό!

Επίθεση μέσα στο σπίτι της θείας της όπου διαμένει δέχθηκε η 12χρονη, θύμα μαστροπείας στον Κολωνό. Ο άγνωστος δράστης την απείλησε με μαχαίρι.

Το κορίτσι ήταν μόνο του στο σπίτι όταν ένα άνδρας που είχε καλυμμένο το πρόσωπό του εισέβαλε στο σπίτι και κρατώντας μαχαίρι την απείλησε και τη χτύπησε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κορίτσι και η οικογένειά του έχουν δεχθεί απειλες.

Η ανακοίνωση των δικηγόρων της:

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των πληρεξούσιων δικηγόρων της οικογένειας, Ασπασίας Ταραχοπούλου και Αντωνίας Λεγάκη, ο άνδρας, με καλυμμένα χαρακτηριστικά και τα παπούτσια του με ποδονάρια, προσπάθησε να μπει από την πόρτα. Το κορίτσι έσπρωξε την πόρτα και εκείνος πρόλαβε να της επιτεθεί με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο χέρι!

Καθώς το κορίτσι φώναξε δυνατά και αμύνθηκε, ο άγνωστος έφυγε.

Όπως σημειώνουν οι δικηγόροι, δεν είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια δέχεται απειλές και μόλις δύο μέρες πριν, ενώ ο μικρός της αδελφός βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού, άγνωστος, σταμάτησε μπροστά του και βάζοντας το δάχτυλο μπροστά στο στόμα του, έκανε το σήμα «μη μιλάς» κι εξαφανίστηκε.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Άγνωστος άνδρας, με καλυμένα χαρακτηριστικά και καλυμένα τα παπούτσια του με ποδονάρια, προσπάθησε να μπει από την πόρτα, η μικρή την έσπρωξε και πρόλαβε να επιτεθεί στο κορίτσι με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο χέρι! Το κορίτσι φώναξε δυνατά και αμύνθηκε, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να σπεύσει να φύγει.

Δύο ημέρες πριν, καθώς ο μικρός της αδελφός βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού, άγνωστος, σταμάτησε μπροστά του και βάζοντας το δάχτυλο μπροστά στο στόμα του, έκανε το σήμα «μη μιλάς» κι εξαφανίστηκε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά απειλούνται, εφόσον προ ημερών άγνωστος πέταξε πέτρα και έσπασε το παράθυρο του δωματίου των παιδιών.

Ο κίνδυνος είναι προφανής, όπως και η απειλή για να μη μιλήσουν.

Έξι μήνες μετά την αποκάλυψη των βασανιστηρίων της 12χρονης, η Πολιτεία την έχει αφήσει απολύτως απροστάτευτη, στο έλεος των κυκλωμάτων που την εκμεταλλεύονταν.

Καλούμε τις Αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των παιδιών και καθιστούμε υπεύθυνους όλους τους θεσμικά και πολιτικά αρμόδιους για οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά!».

ΟΙ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
ΑΣΠΑΣΙΑ ΤΑΡΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΤΩΝΙΑ ΛΕΓΑΚΗ

Νέο αίτημα στην ανακρίτρια να καταθέσει η 12χρονη!

Δηλώσεις για το θέμα έκανε στην εφημερίδα «Αυγή» η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη, η οποία ενημέρωσε ότι μαζί με την Ασπασία Ταραχοπούλου θα υποβάλουν εκ νέου αίτηση στην ανακρίτρια για να καταθέσει η 12χρονη νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες, η ανακρίτρια είχε απορρίψει σχετική αίτηση της συνηγόρου Ασπασίας Ταραχοπούλου.

Η Αντωνία Λεγάκη, μιλώντας στην «Αυγή» για τη σημερινή επίθεση, τόνισε ότι ανάλογα περιστατικά είχαν συμβεί και στην περίπτωση μαστροπείας στην Ηλιούπολη.

«Ακριβώς τα ίδια γίνονταν κατά την διάρκεια της προδικασίας με στόχο τα θύματα του κυκλώματος μαστροπείας στην Ηλιούπολη» είπε η συνήγορος, θυμίζοντας ότι ο επίορκος αστυνομικός Δημήτρης Μπουγιούκος ο οποίος καταδικάστηκε για κατ’ επάγγελμα εμπορία ανθρώπων, αφέθηκε ελεύθερος αφού η Δικαιοσύνη του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη (!) και αμέσως μετά επαναδημοσίευσε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης απειλητικό μήνυμα προς τα δύο θύματά του.

«Αν αυτό το μήνυμα προκαλεί οργή στην κοινωνία, στα κορίτσια προκαλεί φόβο» εξηγεί η συνήγορος Αντωνία Λεγάκη και προαναγγέλλει μηνυτήρια αναφορά ώστε να παρέμβει εισαγγελέας.

Απόστολος Λύτρας: Θέλουν να την εμποδίσουν να καταθέσει

Με δηλώσεις του δικηγόρου της, Απόστολου Λύτρα, η προφυλακισμένη μητέρα του 12χρονου κοριτσιού εκτιμά ότι κάποιοι προσπαθούν να πουν στο θύμα βιασμών και μαστροπείας, να μη μιλάει.

Στη δήλωση της μητέρας μέσω των δικηγόρων της αναφέρονται τα εξής:

«Σήμερα, 3-4-2023, η κόρη μου (η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στον Κολωνό από τον Ηλία Μίχο και άλλους δράστες) δέχθηκε επίθεση στο σπίτι όπου διαμένει με τη θεία της και τον αδελφό της από άγνωστο άνδρα, ο οποίος αφού παραβίασε την πόρτα, εισήλθε εντός της οικίας, της πρόταξε μαχαίρι, την τραυμάτισε στο χέρι της και τράπηκε σε φυγή.

»Το περιστατικό αυτό δεν είναι το πρώτο που συμβαίνει σε βάρος της κόρης μου, αλλά ακόμη και πριν από δύο εβδομάδες, άγνωστα άτομα πέταξαν πέτρες στο παράθυρο του δωματίου της, με αποτέλεσμα να σπάσει ολόκληρη η τζαμαρία. Επίσης το Σάββατο, 1-4-2023, άγνωστος άνδρας πλησίασε και τον δεκάχρονο γιο μου και αδελφό της μόλις βγήκε από την οικία που διαμένουν και του έκανε απειλητική χειρονομία, δείχνοντας του να μην μιλήσει, μήνυμα το οποίο προφανώς προοριζόταν να το μεταφέρει στην αδελφή του.

»Όλα αυτά τα συμβάντα, προφανώς δεν συνιστούν τυχαία γεγονότα, αλλά αποτελούν προσπάθειες εκφοβισμού της ανήλικης κόρης μου, για να σταματήσει «να μιλάει» σχετικά με όσα βίωσε. Ήδη δε για το σύνολο των ανωτέρω έχει υποβληθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ζητείται η άμεση συνδρομή των αρμόδιων αρχών, ώστε να συλληφθούν ο/οι δράστες, ώστε να προστατευθεί η κόρη μου και η οικογένειά μου. Θέλω να καταστεί σαφές ότι, οποιαδήποτε προσπάθεια εκφοβισμού μας θα αποβεί άκαρπη, η αλήθεια θα λάμψει και όλοι όσοι έχουν κακοποιήσει την ανήλικη κόρη μου θα λογοδοτήσουν ενώπιον των Αρχών».

Ανάλογη θέση εξέφρασε και ο δικηγόρος της μητέρας του κοριτσιού στο MEGA, σημειώνοντας ότι πρόκειται για το τρίτο περιστατικό μέσα σε λίγες εβδομάδες.

«Είναι απειλή. Προφανώς κάποιοι δεν θέλουν να συνεχίσει να δίνει καταθέσεις. Ή θέλουν αυτοί που βρίσκονται στη φυλακή να φοβίσουν», είπε χαρακτηριστικά.