ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ

Ακόμα ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο παραστάσεις για το 4ο Φεστιβάλ Αντίβαρο

Φτάνοντας κάπου στη μέση ενός ακόμα επιτυχημένου Φεστιβάλ, οι παραστάσεις συνεχίζονται αυτό το Σαββατοκύριακο μ’ ένα καθηλωτικό έργο του Γιάννη Ρίτσου.

Η Ισμήνη, ο ποιητικός μονόλογος του Γιάννη Ρίτσου (μέρος της συλλογής «Τέταρτη Διάσταση» (1956-1972), κείμενα που θεωρούνται από τα σημαντικότερα του Ποιητή) είναι ένα συγκλονιστικό σχόλιο του συγγραφέα πάνω στην Αντιγόνη του Σοφοκλή, μέσα από τη ματιά της επιζώσης αδελφής της τραγικής ηρωίδας. Ανατρεπτικό και «αιρετικό» κείμενο, μας δείχνει την «άλλη όψη» των πραγμάτων, παρουσιάζοντας μιαν άλλη αλήθεια και μιαν άλλη διάσταση του γνωστού μύθου…

Η φθορά, ο θάνατος, ο ανομολόγητος έρωτας, το καθήκον, η ματαιοδοξία, οι χαμένες ζωές, η ματαιότητα της εξουσίας, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που εκφράζονται ανάγλυφα και μέσα από εξαίσιες εικόνες, δίνοντας στο κείμενο μια ιδιαίτερη ζωντάνια και θεατρικότητα.

Τελικά μέσα από το έργο αυτό του Ρίτσου η Ισμήνη αναδεικνύεται σε τραγική ηρωίδα, μέσα από την αδυναμία της να ζήσει όπως θα επιθυμούσε, σε συμφωνία με την προσωπική της κοσμοθεωρία.

Συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαΐδης Σκηνικός χώρος, κοστούμια: Δημήτρης Ντάσιος Μουσική σύνθεση: Πλάτων Ανδριτσάκης. Κινησιολογική επιμέλεια: Έφη Καρακώστα Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος Βοηθός σκηνοθέτη: Σταυρούλα Πετρέλλη Φωτογραφίες: Σωτηρία Ψαρρού Ειδικό μακιγιάζ: Κατερίνα Πεφτίτση

Ισμήνη: Μαριάνθη Σοντάκη
Νεαρός αξιωματικός: Στράτος Χατζηηλίας
Βιολοντσέλο: Καίτη Πάντζαρη

Οι παραστάσεις γίνονται στο Κέντρο Κρητικής Λαϊκής Τέχνης της οδού Κριτοβουλίδου 15-17 με ώρα έναρξης τις 9μμ. Το Αντίβαρο έχει δώσει μεγάλο αγώνα για τη βελτίωση των συνθηκών θέασης στην κομψή αίθουσα και την αύξηση της χωρητικότητάς της.

Επίσης, προσπαθώντας να βελτιώσει τη διαδικασία κράτησης εγκαινίασε και την ιστοσελίδα της ( www.antivaro.com ) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό, συμπληρωματικά πάντα με το τηλέφωνο κράτησης (6988399325 ώρες 10.00 – 14.00 και 18.00 – 21.00) και τη σελίδα του Φεστιβάλ στο FB (Festival Antivaro).

Για τέταρτη χρονιά τόσο για τις παραστάσεις της ομάδας, όσο και για τις παραστάσεις του Φεστιβάλ συνολικά, τα εισιτήρια παραμένουν στα ίδια χαμηλά επίπεδα (10 Ευρώ, 8 Ευρώ μειωμένο).