ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ακραίος ο κίνδυνος πυρκαγιάς στο Ρέθυμνο – Σε ετοιμότητα Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος

Πυροσβεστική (φώτο αρχείου)

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο, Τρίτη 25 Ιουλίου 2023, προβλέπεται: Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) για το Νομό Ρεθύμνης.

Ο Δήμος Ρεθύμνης βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσει άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στα περιαστικά δάση Ευληγιά, Προφήτη Ηλία και Αγίου Ιωάννη καθώς και στην αναδασωτέα περιοχή νοτίως της Ι.Μ. Αρκαδίου.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.