ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρούπολη: Εκκενώθηκε το νοσοκομείο – Σε ferry boat δεκάδες ασθενείς

Στο επιβατηγό – οχηματαγωγό “Αδαμάντιος Κοραής” στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης φιλοξενούνται δεκάδες ασθενείςτου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, το οποίο εκκενώθηκε λόγω των πυκνών καπνών. Εκκενώθηκε και γηροκομείο.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται για τέταρτη ημέρα σήμερα, Τρίτη (22/08), η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, όπου το βράδυ ήταν εφτιαλτικό, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν τεράστια μάχη προκειμένου να περιορίσουν την φωτιά.

Λόγω της έκτασης που πήρε η φωτιά, εκκενώθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για προληπτικούς λόγους, καθώς οι πυκνοί καπνοί σκέπασαν την περιοχή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα ξημερώματα της Τρίτης (22/08), οι φλόγες πλησίασαν κυριολεκτικά τον περίβολο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης την ώρα που το προσωπικό με ασθενοφόρα προχωρούσε στην εκκένωση του.

Οι συγγενείς ασθενών είχαν κληθεί νωρίτερα να παραλάβουν τους ανθρώπους τους και να τους πάρουν στα σπίτια εφόσον ήταν δυνατή η έκδοση εξιτηρίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, από τον χώρο του νοσοκομείου ακούστηκαν και κάποιες εκρήξεις που πιθανώς να οφείλονται σε φιάλες οξυγόνου που βρίσκονταν στον χώρο.

90 ασθενείς στο ferry boat “Αδαμάντιος Κοραής”

Την ίδια ώρα δεκάδες ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, οι 90 από τους 204 ασθενείς του νοσοκομείου έχουν μεταφερθεί στο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο, με τους υπόλοιπους να έχουν ήδη μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομεία.

Στο ferry boat που επιτάχθηκε από τα ξημερώματα της Τρίτης (22/08) νοσηλεύονται 30 άτομα από τη μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Οι εικόνες τόσο από το λιμάνι της πόλης όσο και από το νοσοκομείο είναι αποκαρδιωτικές καθώς “βρέχει” στάχτη την ώρα που πυκνά σύννεφα καπνού κάνουν δύσκολη την όλη κατάσταση.