ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρούπολη: Ένας νεκρός από τις πυρκαγιές – Εκκενώνουν το νοσοκομείο

Ένας μετανάστης εντοπίστηκε νεκρός στη Λευκίμμη Έβρου, λόγω της φωτιάς, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Επιπλέον, σύμφωνα τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, προγραμματίζεται προληπτική εκκένωση του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Βόρειας Ελλάδας έχει ήδη θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα όλους τους Υγειονομικούς Σχηματισμούς των όμορων νομών για την υποδοχή των ασθενών.

Άνιση μάχη με τις φλόγες σε όλη τη χώρα

Πυρκαγιές σε όλη τη χώρα παραμένουν σε εξέλιξη, με τη σημερινή ημέρα να είναι από τις πιο δύσκολες, καθώς εκδηλώθηκαν πολλά και δύσκολα μέτωπα, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Στην Αλεξανδρούπολη, το πιο δύσκολο ενεργό μέτωπο, μαίνεται στις περιοχές βορείως του οικισμού Νίψα και στους οικισμούς Δορίσκος και Μοναστηράκι. Ήδη έχουν εκκενωθεί 15 οικισμοί για την ασφάλεια των πολιτών.

Επί τόπου παραμένουν και επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 10 Α/Φ και 7 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των Ο.Τ.Α.

Η φωτιά έχει αφήσει πίσω της καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ ειδικά στο μέτωπο της Νίψας επικεντρώνονται οι προσπάθειες για να μην ανοίξει περισσότερο η έκταση του μετώπου και κατευθυνθεί προς το δάσος.

Στην περιοχή έχουν τραυματιστεί συνολικά επτά πυροσβέστες και ένας εθελοντής