ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Αλληλεγγύη στο σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» – Στάση εργασίας στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Εμείς οι νοσοκομειακοί γιατροί του Ρεθύμνου στεκόμαστε αγωνιστικά δίπλα στους συναδέλφους μας αναισθησιολόγους του νοσοκοκομείου παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Εμείς οι νοσοκομειακοί γιατροί του Ρεθύμνου που ήμασταν πάντα στο στόχαστρο των πολιτικών που απεργάζονται τη διάλυση του ΕΣΥ  και  συρθήκαμε  επανειλημμένα  στα δικαστήρια.

Εμείς που πάντα με τη δύναμη του λαού κερδίζαμε τις μάχες γιατί είχαμε πάντα δικαιωθεί στη συνείδηση του.

Εμείς δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις πως οι συνάδελφοι μας έχουν δίπλα τους τις χιλιάδες λαού που βγήκαν στους δρόμους της Κρήτης για την υγεία.

Αυτή τη δραματική ώρα που χιλιάδες παιδιά περιμένουν να χειρουργηθούν περιμένοντας στις ατέλειωτες λίστες της ντροπής.Αυτή τη δραματική ώρα που και η παιδιατρική περίθαλψη στον τόπο δέχεται θανάσιμα πλήγματα.

Αυτή τη δραματική ώρα που η κυβέρνηση παραδίδει οριστικά την υγεία του λαού στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και σκηνές από το μακρινό παρελθόν αναβιώνουν καθημερινά στα δημόσια νοσοκομεία.

Αυτήν την ώρα επιλέγει το καθεστώς να πλήξει με όλα τα μέσα τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς, επιστρατεύοντας αντιδραστικούς νόμους, δικαστικές αποφάσεις αλλά και την γνωστή αλλά ξεφτισμένη πια στα μάτια του εργαζόμενου προσπάθεια να πλήξει το ηθικό πλεονέκτημα των αγωνιζόμενων υγειονομικών με παραπληροφόρηση και λάσπη.

Καταγγέλλουμε στο λαό τη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την απόφαση των εργαζομένων του νοσοκομείου ”Αγλαϊα Κυριακού” αλλά και της ΕΙΝΑΠ, για αγωνιστικές κινητοποιήσεις με στόχο την διάσωση του νοσοκομείου.

Στο  αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου, έχουν απομείνει 7 αναισθησιολόγοι, ενώ οι ελάχιστοι που απαιτούνται για την ασφαλή λειτουργία του τμήματος είναι 11 και η διοίκηση επιχειρεί με την επικίνδυνη για τους μικρούς ασθενεις αλλά και τους συναδέλφους αναγκαστική υπερεφημέρευση να ”λύσει” το πρόβλημα.

Ο αγώνας υγειονομικών και λαού για δημόσια και δωρεάν υγεία ποιότητας για όλους δεν καταργείται με δικαστικές αποφάσεις, ούτε με απειλές και τρομοκράτηση των ανθρώπων που με κόστος δυσβάστακτο δίνουν καθημερινά τον αγώνα για τον ασθενή.

Τη Δευτέρα 03-06-24 θα είμαστε όλοι εκεί στη στάση εργασίας.

Κάτω τα χέρια απο τους εργαζόμενους του ”Αγλαϊα Κυριακού”.

Ρέθυμνο 2-06-23                 
Ενωση Γιαρών ΕΣΥ Ρεθύμνου