ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Άμεσα η χορήγηση των οικονομικών ενισχύσεων στους δικαιούχους κτηνοτρόφους

Άμεσα η χορήγηση των οικονομικών ενισχύσεων στους δικαιούχους κτηνοτρόφους

Άμεσα θα πάρουν τις οικονομικές ενισχύσεις του άρθρου 68 οι δικαιούχοι κτηνοτρόφοι της Κρήτης εφόσον υποβάλλουν τα μητρώα των αιγοπροβάτων, παλαιά και νέα (ενημερωμένα) στις ενώσεις ή στους συνεταιρισμούς που ανήκουν ή απευθείας στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε στην Περιφέρεια η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου με την συμμετοχή του διευθυντή του ΟΠΕΚΕΠΕ Κρήτης Κώστα Αλεξόπουλου και του στελέχους του Οργανισμού Βάσως Ζαφειρίου. Η διαδικασία, όπως αναφέρθηκε, προβλέπεται επίσης από τον αντίστοιχο κοινοτικό κανονισμό αλλά και τις αντίστοιχες εθνικές διατάξεις.

Μετά το τέλος της σύσκεψης όπως ανακοινώθηκε, για την ταχύτερη απόδοση των οικονομικών ενισχύσεων στους δικαιούχους κτηνοτρόφους που προκύπτουν από το άρθρο 68, όπως η ζήτησε η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, καλούνται οι κτηνοτρόφοι να υποβάλλουν άμεσα τα μητρώα των αιγοπροβάτων τους , παλαιά και νέα, στις ενώσεις ή στους συνεταιρισμούς ή απευθείας στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Εφόσον τηρηθεί η παραπάνω διαδικασία, όπως διαβεβαίωσε ο διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ Κρήτης Κώστας Αλεξόπουλος, τα χρήματα θα καταβληθούν άμεσα στους δικαιούχους.