ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Άμεσα ξεκινούν τα έργα διάνοιξης δρόμων εντός σχεδίου της πόλης του Ρεθύμνου

Έργα διάνοιξης δρόμων εντός του Σχεδίου της πόλης του Ρεθύμνου και εφαρμογής του σχεδίου πόλης στην Πολεοδομική ενότητα Μασταμπά – Καλλιθέας συνολικού Προϋπολογισμού 633.923 €, ξεκινούν άμεσα, μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων τους από το Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη.

Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις, όπως επεσήμαναν ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Δήμου Ρεθύμνου κ. Αγγελος Μαλάς, οι οποίες επιλύουν χρόνια προβλήματα, εξασφαλίζουν δημόσιο χώρο και διευκολύνουν την κυκλοφορία, δημιουργώντας παράλληλα ευνοϊκές συνθήκες για τη διεκδίκηση από πλευράς Δήμου Ρεθύμνης χρηματοδοτήσεων για αναπλάσεις δρόμων εντός Σχεδίου Πόλεων.

Άλλωστε και οι συγκεκριμένες συμβάσεις των έργων που υπεγράφησαν σήμερα (30/11/22) με τον ανάδοχο εργολάβο, εναρμονίζονται με τη φιλοσοφία των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και στη διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών, στη διασφάλιση ελεύθερων δημόσιων χώρων και στη λειτουργική ενοποίηση των γειτονιών.

Στόχο που έχει υιοθετήσει ο Δήμος Ρεθύμνης και επιδιώκει με έργα σε δρόμους εντός Σχεδίου Πόλεως, στους οποίους έχει ήδη εξασφαλιστεί η δυνατότητα αναπλαστικών παρεμβάσεων.

Επιπλέον με τις συγκεκριμένες αναπλάσεις, όπως τόνισε ο κ. Μαρινάκης, προσφέρονται στους δημότες εναλλακτικοί δρόμοι μετακίνησης, τους οποίους θα αξιοποιούν για τη γρήγορη μετάβασή τους στο αστικό κέντρο, αποφορτίζοντας έτσι τους κεντρικούς δρόμους που επιβαρύνονται καθημερινά με τον κυκλοφοριακό φόρτο.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν την έναρξη της προσεχούς θερινής περιόδου.